Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Andre frugter fra biavlen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Andre frugter fra biavlen"— Præsentationens transcript:

1 Andre frugter fra biavlen
Indretning af en Bigård Husk at udlevere temahæfte ’Bier i Haven’ Pollen Propolis Bivoks Bigift Gele Royale

2 Indretning af en Bigård
Pollen Indretning af en Bigård 2 pollenkilder: Bibrød og bukser Bibrød kan man få med i presset honning. Pres kun lyse pollentavler med. Man kan også købe en bibrødshøster. Rå pollen kan man fange ved flyvesprækken med en pollenfælde. Pollenmønterne kan opbevares i fryseren eller tørres i ovnen ved 50 grader og ovndøren på klem. Når mønterne er helt faste og ikke går fra hinanden, er de tørre. Opbevares mørkt. Husk at udlevere temahæfte ’Bier i Haven’

3 Indretning af en Bigård
Pollen Indretning af en Bigård Pollen er en rig kilde til vitaminer og mineraler. Mange antioxidantiske egenskaber. God mod høfeber. Spis en skefuld hver morgen, eller drys det på morgenmaden.

4 Indretning af en Bigård
Propolis Indretning af en Bigård Propolis er biernes naturlige værn mod svampe, bakterier og virus. De fremstiller det af harpiks. Kan skrabes af stade og rammer eller høstes med et propolisgitter. Gitteret skæres til og lægges i stedet for dækpladen i sommeren/sensommeren.

5 Indretning af en Bigård
Propolis Indretning af en Bigård Brug propolis som en del af husapoteket. Tyg det råt eller lav en tinktur: Opløs propolis i 70 % alkohol i 4-6 uger. (stil det mørkt) Si det gennem et kaffefilter. Det farver! og det bliver klæbrigt når det tørrer ind Tinkturen opbevares mørkt og bruges mod - forkølelse - ondt i halsen - eksem mm… Vær opmærksom på allergi.

6 Indretning af en Bigård
Bivoks Indretning af en Bigård Fantastisk til at lave lys af. Enten rullede lys, hvor man ruller en kunsttavle stramt om en væge.

7 Indretning af en Bigård
Bivoks Indretning af en Bigård Eller støbte lys, hvor man støber bivoksen i en form af silikone med en væge i midten. Fås i de mest fantastiske former. Vejledning. Kosmetik. Overflade behandling. Salg til andre biavlere.

8 Indretning af en Bigård
Bigift Indretning af en Bigård Bigift kan høstes med en bigiftsamler, som monteres flyvespalten. Bigift siges at være virksomt imod gigt, forhøjet blodtryk, hovedpine mm. Desuden fremmer det immunforsvaret. Du kan læse mere her eller her.

9 Indretning af en Bigård
Gelée Royale Indretning af en Bigård Dronningefoder – findes i dronningecellerne. Koster en bondegård. Mange gode egenskaber, også for mennesker. Kan høstes med en lille sprøjte. Spises eller bruges i cremer osv. Opbevares i fryseren.


Download ppt "Andre frugter fra biavlen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google