Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning."— Præsentationens transcript:

1 Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning

2 Tidsplan Præsentation af udkast i forbindelse med BVT´s generalforsamling 8. maj 2015 Høringsudkast mv. udsendes pr. e-mail til medlemmerne og offentliggøres samtidigt på BVT´s hjemmeside den 11. maj 2015 Høringsfrist den 8. juni 2015 Juni – august bearbejder sekretariatet de indkomne kommentarer og udarbejder et endeligt forslag. Forslaget godkendes på et bestyrelsesmøde ultimo august/primo september Umiddelbart herefter orienteret medlemmerne via BVT´s hjemmeside og nyhedsbrev De nye tekniske bestemmelser bliver et tema på medlemsmødet den 8. oktober 2015 på Hindsgavl Slot i Middelfart 1. januar 2016 træder de nye bestemmelser i kraft

3 Forslag til nye tekniske bestemmelser for Kvalitets- og Hygiejnekontrollen Et kompromis mellem mange synspunkter indhentet fra branchen. Nu samlet i ét dokument

4 Forslag til nye tekniske bestemmelser for Kvalitets- og Hygiejnekontrollen Løbende udvikling Forslaget tager primært sigte på, at bevæge sig fra at være registrerende af en given status, til at blive et værktøj til løbende udvikling af vaskerierne. Dette med sigte på, at vaskeribranchen løbende må tilpasse sig således, at den hele tiden følger med det omliggende samfunds krav og forventninger til ren og hygiejnisk beklædning og tekstil.

5 Forslag til nye tekniske bestemmelser for Kvalitets- og Hygiejnekontrollen Smiley Der er medtaget et forslag, om at indføre en ordning med smiley på certifikater, der hurtigt informerer om et vaskeris evne til at leve op til krav til kvalitet og hygiejne. Dette kan bruges i markedsføring og salg til at gøre Kvalitets- og Hygiejnekontrollens resultater forståelige for kunder.

6 Forslag til nye tekniske bestemmelser for Kvalitets- og Hygiejnekontrollen Egenkontrol Egenkontrol foreslås at kunne vælges til. Dette kan medvirken til udvikling og fastholdelse af personalets interesse for at levere gode resultater. Samtidig kan egenkontrol gøre det mere klart for personalet, hvornår ikke umiddelbart synlige forhold er gode eller dårlige. Dette er foreslået at kunne vælges til som en form for ”eliteklasse”.

7 Forslag til nye tekniske bestemmelser for Kvalitets- og Hygiejnekontrollen Arbejde med og dialog om forbedringer I de nye tekniske bestemmelser arbejdes der med forbedringer i stedet for et pointsystem. Pointsystemet har resulteret i en statisk situation, hvor vaskerierne naturligt har været koncentreret om at opnå nok point til at bestå. Ved at arbejde med forslag til forbedringer i dialog med personalet, skal det nye system motivere vaskerierne til løbende at gøre arbejdet bedre i stedet for at acceptere en mindre fællesnævner som mål.

8 Forslag til nye tekniske bestemmelser for Kvalitets- og Hygiejnekontrollen Mere fokus på hygiejne og kvalitet Der er lagt større vægt på, at vaskerierne reelt kan demonstrere en mere fokuseret indsats på hygiejne og kvalitet. Det er dels gjort ved, at indføre mulighed for audit af egenkontrol og procedurerne på vaskerierne. Der indføres, at prøvestykker skal vaskes fire gange om året, samt at der i forbindelse med vask af prøvestykker også laves mikrobiologiske undersøgelser. Endelig skal vaskerier lave konkrete planer og udføre dem for at forbedre de områder, der kan gøres bedre.

9 Forslag til nye tekniske bestemmelser for Kvalitets- og Hygiejnekontrollen Kategori 1:Sundhedssektor: Hospitalsvaskerier Anden sundhedssektor: Klinikker, plejehjem, hjemmepleje Kategori 2: Fødevare industri Køkken til hotel og restaurant Kategori 3:Anden hotel og restaurant tøj end køkken Profiltøj, uniformstøj Privat tøj Kategori 4:Arbejdstøj til tilsmudsende arbejde: Vej, mekaniker, byggeri, anlæg, militært uniformstøj Kategori 5:Måtter Indarbejdet forslag om at stille forskellige krav Der er et forslag om, at stille varierende krav alt efter hvilken type beklædning og tekstil vaskeriet håndterer. I forslaget er indarbejdet 5 kategorier. Kravene er højest til tekstil og beklædning til sundhedssektoren og lavest til groft arbejdsbeklædning og måtter.

10 Forslag til nye tekniske bestemmelser for Kvalitets- og Hygiejnekontrollen Overensstemmelse for beklædning og tekstiler til sundhedssektoren For hospitalsvaskerier er kravene i de tekniske bestemmelser ført ajour således, at de også matcher krav i relevante DS standarder samt de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer fra Statens Serum Institut.

11 Forslag til nye tekniske bestemmelser for Kvalitets- og Hygiejnekontrollen Løbende forbedring af ordningen Endelige foreslås, at der nedsættes en mindre arbejdsgruppe, der årligt kan samle op på, om der skal foreslås justeringer af bestemmelserne. Disse ændringsforslag kan så forelægges BVT’s bestyrelse til evt. godkendelse.


Download ppt "Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google