Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Repetition af sidste gang: Usability og brugerundersøgelse

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Repetition af sidste gang: Usability og brugerundersøgelse"— Præsentationens transcript:

1 Repetition af sidste gang: Usability og brugerundersøgelse
Brugerundersøgelser Personas Scrmarier

2 Definition af usability
Nielsen (1994): Learnability (let at lære) Efficiency (effektivt at bruge) Memorability (let at huske) Errors (fejl og hvor let det er at komme videre) Satisfaction (tilfredsstillende at bruge) Samlet definition: I hvilken grad et produkt kan anvendes af en specifik bruger til at opnå specifikke mål funktionelt, effektivt og tilfredsstillende (ISO DIS 9241) Se også: Og hvad er så forskellen i forhold til User experience – som Kasper snakker om???

3 Brugssituationen Brugssituation: Kortlægges med henblik på:
Brugeren, deres mål og opgaver samt den kontekst de anvender et digitalt produkt i Kortlægges med henblik på: Opstilling af krav til et produkt Design af et produkt Vurdering af et produkts usability Jf definitionen: I hvilken grad et produkt kan anvendes af en specifik bruger til at opnå specifikke mål funktionelt, effektivt og tilfredsstillende i en specifik brugskontekst

4 Hvorfor personas?

5 Hvordan beskrives en persona

6 Scenariet

7 Eksempel på scenarie

8 Brugerundersøgelse v/spørgeskema
Kvantitativ metode, hvor meget, hvor ofte, afprøvning af udsagn Hvem skal spørges? Hvordan skal den afvikles? Over telefon Ansigt til ansigt Over internettet Hvor ofte køber du produkter via nettet? Aldrig 1-3 gange året 1-2 gange per kvartal 1-3 gange om måneden 1 eller flere gange om ugen Ved ikke

9 Opsamling på brugerundersøgelse
Hvem er målgruppen? Den der tror han henvender sig til alle, henvender sig til ingen!! Hvilke segmenter vil vi bruge ressourcer på? Hvilke vil vi fravælge? Hvem og hvormange personas? Hvordan skal de beskrives? Scenarier?

10 Opsamling på opgaver fra sidst
Hjørring byggecenter, webshop: Fremlæg persona fra sidst samt et typisk brugsscenarie Overvej målgruppe Hvormange personas og hvem? (brainstorm) Hvis det i stedet var ekspedienter i byggecentret og et system til dem I skulle lave, hvordan ville I så lave brugerundersøgelsen?


Download ppt "Repetition af sidste gang: Usability og brugerundersøgelse"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google