Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april."— Præsentationens transcript:

1 DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april

2 Erhvervsskolernes udfordringer - EUV

3 VOKSEN PÆDAGOGISK STRATEGI

4 4 Mercantecs pædagogiske model for ungdomsuddannelserne

5 5 Mercantecs voksen pædagogiske model – Voksen- og efteruddannelse

6 STUDIEMILJØ FOR VOKSNE

7 Fysisk undervisningsmiljø Det fysiske undervisningsmiljø handler om sundhed, ergonomi, indeklima og sikkerhedsmæssige forhold, fx:  Har eleverne mulighed for fysisk aktivitet i løbet af skoledagen og sund mad i kantinen?  Har eleverne hensigtsmæssige sidde- og arbejdsstillinger?  Har skolen et godt indeklima?  Er de sikkerhedsmæssige forhold i relation til værkstedsarbejde og brand i orden?

8 Æstetisk undervisningsmiljø Det æstetiske undervisningsmiljø handler om hvordan elever og studerende oplever og påvirkes af noget, gennem den måde, hvorpå det føles, ser ud, smager, lyder eller lugter. Når man ser på det æstetiske miljø, handler det om at opfatte omgivelserne gennem sanserne.  Inviterer rummene og rammerne til en speciel pædagogisk eller læringsmæssig adfærd? Kan man aflæse hvad der skal foregå i rummet, Støtter de fysiske rammer en positiv adfærd?  Inviterer møblerne og indretningen til socialt samvær?  Hjælper udsmykningen med til at tilføre rummene en bestemt glød eller stemning, noget der skaber en speciel identifikation eller sammenhæng mellem de forskellige rum  Skaber rummets farver en god atmosfære?  Hjælper udsmykningen med til et inspirerende og motiverende læringsmiljø.

9 Psykisk undervisningsmiljø Det psykiske undervisningsmiljø drejer sig grundlæggende om, hvordan eleverne/de studerende trives med hinanden, deres lærere og de faglige krav og udfoldelsesmuligheder i undervisningen:  Har man venner i skolen eller på sin uddannelse?  Bliver man mobbet?  Har man et godt forhold til lærerne?  Føler man sig ensom?  Er der en god omgangstone?  Føler man sig tryg?  Får man tilpas med faglige udfordringer?  Har man adgang til støtte og hjælp?  Har man indflydelse på sin egen hverdag?  Er man stresset?  I et godt psykisk undervisningsmiljø bidrager fællesskab, kammeratskab, tryghed, tillid, motivation, variation og udfordringer til en positiv identitetsdannelse og personlig og faglig udvikling.

10 Studiemiljø for voksne  Hvordan skaber vi disse voksenmiljøer?  Når dels de voksne indgår i forskellige forløb?  Og i øvrigt kan/nødvendigvis skal samlæses med de unge?

11 Uddannelsesveje i EUV

12 ”Den anden” af de 3 veje Den anden af de 3 veje er det nye og en god idé, men også udfordringen, og der kan rejses flere spørgsmål:

13 ”Den anden” af de 3 veje Hvordan afklarer vi realkompetencerne? I klumper? Hvordan skal vi organisere realkompetenceafklaringsprocessen? I særlige RKV centre? Hvordan og hvem skal forestå voksenvejledningen? Skolernes egne vejledningscentre? Hvordan skal vi få informeret/vejledt virksomhederne? Lokale info kampagner – igen? Hvor finder vi mon de virksomheder, der vil nøjes med en 0-2 års elev?

14 EUV og VEU Centrene? Hvad er mon den politiske dagsorden?


Download ppt "DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google