Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om."— Præsentationens transcript:

1 QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om sex, kærlighed, tissemænd og tissekoner osv.? Udvælg en række spørgsmål, og tilpas dem til de unges niveau spørgsmål er passende. Hvert spørgsmål har tre svarmuligheder: A, B eller C. Del de unge i hold a 3-4 personer. Hvis det er nødvendigt, kan hvert hold have en fra personalet med som støtte. Lad holdene finde på et holdnavn – det må gerne være frækt! Efter hvert spørgsmål og de tre svarmuligheder er læst op, kan holdene få lidt tid til at diskutere sig frem til et svar. Uddel point for hvert rigtigt svar. Vigtigt: Tal nærmere om spørgsmålet og uddyb det, og vis f.eks. tegninger eller billeder, der kan illustrere temaet. Ved at dele de unge op i hold og lade hvert holdet komme frem til et fælles svar, vil de unge også blive opmærksomme på, at de måske kan bruge hinanden fremover til at tale om sex og kærlighed. OBS: Enkelte illustrationer er udlånt af Sex og Samfund. Placeringen af illustration i den enkelte sammenhæng er SUMHs vurdering.

2 SPØRGSMÅL Hvad beskytter både mod uønsket graviditet og sexsygdomme?
A: P-pille B: Kondom C: P-stav Hvad beskytter mod uønsket graviditet og sexsygdomme: Det er kun kondom, der beskytter mod både sexsygdomme og graviditet. P-stav og p-piller beskytter mod graviditet. Giver anledning til snak om forskellige præventionsformer. Kender de andre former for prævention end dem på skærmen?

3 række: P-piller, P-plaster, pessar række: Kondom, spiral, P-ring
række: P-stav, Sterilisation (kvinde) Se mere om alle præventionsformer på

4 SPØRGSMÅL Hvad er en slikkelap? A: Præventionsmiddel B: Sexlegetøj
C: Redskab ved undersøgelse af sexsygdom En slikkelap kan bruges ved oralsex med en kvinde.

5 SPØRGSMÅL Hvor mange timer må der højst gå mellem man tager sine p-piller A: 24 timer B: 36 timer C: 48 timer Tal om, at det nogle gange kan være svært at huske at tage sine piller. Måske er der andre præventionsformer, hvor man ikke skal huske at tage dem, f.eks. p-stav, spiral, p-sprøjte eller p-plaster.

6 SPØRGSMÅL Hvor lang tid virker en P-stav? A: 1 år B: 2 år C: 3 år
Fordelen ved en p-stav er, at man ikke behøver huske at tage en pille hver dag. Den kan fjernes igen, hvis man gerne vil være gravid. Den har dog også nogle bivirkninger, og ikke alle kan tåle den.

7 SPØRGSMÅL Hvilken sexsygdom kan medføre sterilitet hos kvinder?
A: Klamydia B: Kønsvorter C: Herpes Klamydia er en af de mest udbredte sexsygdomme blandt unge i Danmark. Tal om symptomer, smitte, behandling og beskyttelse (kondom).

8 SPØRGSMÅL Hvor mange oplever ikke symptomer ved klamydia?
A: Op mod 10% B: Op mod 25% C: Op mod 50%


Download ppt "QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google