Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

ERFA-gruppen Dagens program

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "ERFA-gruppen Dagens program"— Præsentationens transcript:

1 ERFA-gruppen Dagens program
Hvilke overvejelser skal man gøre sig inden man går i gang Hvad skal kommunen have styr på inden opstart Skal man leje eller købe udstyr Kan man bruge kommunens vagtcentral/beredskabscentret eller Kontrolcentral Diverse lovkrav som er gælden for alarmanlæg Opstilling af kravspecifikation til leverandør Prækvalifikation Udsendelse af udbudsmateriale Vurdering af de indkomne tilbud og anbefalinger til Direktionen Beslutning og implementering af udstyr

2 DBI/NUSA Jens Bertelsen Merkonom Aut. El-installatør DK
Aut. El-installatør S Underviser Sikringsrådgiver Syn og skønsmand Medlem at testgruppe AIA-udstyr

3 Hvilke overvejelser skal man gøre sig
Det første man skal gøre er at sætte sikring på dagsorden til Direktionen og det politiske niveau. Derefter skal man beslutte i Direktionen hvad man vil med sikring. Lav et budget for de første 2 år. Direktionen og det politiske Niveau skal beslutte om man ønsker at ”lægge” pengene ud i første omgang. Det er nemlig sådan, at man ved bedre sikring og overvågning, kan få en billigere forsikring, -så pengene kommer hjem igen.

4 Hvad skal kommunen have styr på?
Hvad vil man sikre? Man skal have overblik over kommunens bygninger, løsøre og tekniske installationer Beslutte på hvilket niveau man ønsker at befinde sig i kommunen, men hensyntagen til den kriminalitetsbelastning der er i kommunen eller i området omkring. Derefter skal man have uddannelse inden for området.

5 Skal man leje eller købe AIA-anlæg
Priseksempel:

6 Leje af anlæg

7 Teletilslutning for anlægget
Overvåget linje: Pris for tilslutning til Det Offentlige Alarmnet incl. første måned abonnement: kr.: 4247,00 Konnektorprit: 685,00 Abonnement til TDC pr. mdr. kr.: 85,00 Altså samlet pris for tilslutning 5017,00 Uovervåget linje: Engangsudgift på kr. 876,00 IP transmission: Montage og tilslutning en gangs beløb: kr.: 3500,00 Drift pr. mdr. 75,00 incl. backup Besparelser i forhold til alarmnettet kr. 787,00

8 Månedlig abonnement Fuld service og vedligehold 1 og 2:
Kontrolcentralydelse og alarmudrykning med kontrakt på 2 år pr. mdr. 595,00 Fuld service og vedligehold incl. Kc.l men uden alarmudrykning pr. mdr. 446,00 Kontrolcentralydelse incl et årligt eftersyn hvor der betales for materialer og timeløn for udskiftning pr. mdr. 267,00 Kontrolcentralydelse, hvor service og reparationer og alarmudrykning betales i regning pr. mdr. 185,00 Alle ydelser betales helårligt forud

9 Vagtcentralydelser Hvis kommunen har fibernet rundt til alle bygninger, som kræver overvågning vil det være oplagt at bruge denne transportvej til kommunens alarm. Gratis for kommunen da nettet er etableret. Kommunens Beredskabscenter har måske døgnvagt, og kan overvåge alle alarmer. Aftal en pris på overvågning, og måske udrykning, da de måske har for lidt alarmer til at kunne få økonomien til hænge sammen.

10 Lovkrav. Kontrolcentralen på beredskabscentret kan sagtens bruges da det hele foregår i kommunal regi og det ikke kræver godkendelse fra rigspolitiet. Vil man etablere egen vagtcentral til også at modtage andre alarmer end kommunens, så skal der godkendelse til. Regler kan findes på under lov om vagtvirksomhed. Personalet kræves ikke uddannet.

11 Lovkrav til alarmanlæg
De eneste love der er gældende for dem der installerer er følgende: Lov om vagtvirksomhed (klokke må kun ringe 3 min) Stærkstrømsbekendtgørelsen Installatørlovgivningen Lov om ITV Bygningsreglementet

12 Regler for alarmanlæg Der er af forsikringsselskaberne udgivet et regelsæt for installation af alarmanlæg og mekanisk sikring. AIA-kataloget Sikringskataloget DS 476 som beskriver tyverisikring på byggepladser Begge bøger kan kun købes hos NUSA.

13 Kravspecifikation til leverandøren
Hvis du køber ny bil har du/i besluttet hvilket mærke det skal være, hvilken farve, og far har bestem, hvor stor en motor der skal i, om det skal være benzin eller diesel. Skal der læder indtræk, skal der være anhængertræk o.s.v. Ringer du til en bilforhandler og beder ham finde den bil du/i skal have???? Nej vel det er besluttet, og det samme gælder for indkøb af alarmudstyr, du skal være god til at fortælle hvad du vil have tilbud på.

14 Kravspecifikation til leverandøren
Hvis det er en børnehave der sikres, bør der som min. være besluttet følgende: Hvad skal der overvåges? Skal der sikres i bygningsskallen? Skal der være nøgleboks? Skal der være forbikobler? Hvilken overførsel ønsker du Alarmnet/TCP/IP GSM overførsel Skal det være trådløst anlæg?

15 Kravspecifikation til leverandøren
Når du har svaret dig selv på alle de spørgsmål, kan du markere det på en tegning af bygningen, og skrive en liste over hvad du vil have tilbud på, i relation til det tidligere tilbud vi har gennemgået. Er det Rådhuset bør I nok søge hjælp til opgaven, da det kræver lidt teknisk snilde at få en sådan kompleks bygning lavet som udbud.

16 Kravspecifikation til leverandøren
Fremgangsmåden er, at man tager en bygningstegning og sætter alle systemdele ind på tegningen. Derefter kan man lave det i XL med rum nr. og antal. Leverandøren har det fulde overblik, og kan hurtigt lave en pris. Derefter beskriver man hvad anlægget skal kunne med grafiske flader o.s.v.

17 Kravspecifikation til leverandøren
Ifølge F&Ps krav kan man opstille kravspecifikation í form af udstyrsklasser som fortæller lidt om den test udstyret har været i gennem. Udstyrsklasserne er opdelt i hvor 1 regnes for det udstyr der bruges til private anlæg. Trådløse anlæg kan kun fås op til sikringsniveau 40.

18 Udsendelse af udbudsmateriale
Vi bruger altid at lave en besigtigelse, af de faktiske forhold, når kommunen har besluttet, hvem de ønsker der skal give tilbud. Derefter gennemgår vi betingelserne, og beder om tilbud på det der er beskrevet om alarmanlæggets omfang. Referencer bør altid være F&Ps AIA-katalog, bygningsreglementet, samt sædvanligt AB92 eller hvad man bruger.

19 Vurdering af indkomne tilbud
Når man overfor Direktionen og/eller det politiske niveau skal fremlægge tilbud fra leverandører, er det vigtigt, at tingene er listet op på en enkelt side, med kommentarer til de enkelte tilbud. Placer dem i rækkefølge med den billigste først. Hvor der er ændringer på et enkelt tilbud skal det beskrives så grundlaget for beslutningstagerne bliver så enkelt som muligt og med størst muligt overblik.

20 Beslutning og implementering
Der skal klart fremgå af udbudsmaterialet hvornår man forventer start på installationen af AIA-anlæg, samt hvornår man forventer at det skal være afsluttet og idriftsat. Husk at der er garanti på et nyt anlæg, og at dette gælder for alt teknikken, så de falske alarmer der måtte komme af teknisk karakter skal der ikke betales for. Det skal ligeledes beskrives i tilbuddet at ekstra detektorer koster xx antal kr. Hvis man beder om at få flere sat op, end der er med i tilbudet.

21 Spørgsmål???????????? Det er spørgetid nu, så spørg bare løs
Tak fordi i lyttede, håber i har fået lidt med hjem. Alt materialet kan hentes på Dansk Risikorådgivers hjemmeside, ifølge aftale med Finn Vangsted


Download ppt "ERFA-gruppen Dagens program"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google