Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 2. Repetitionssvar 1.Er pengemængden konstant? Nej! I praksis vil den gerne vokse mere end væksten i økonomien. Uden at det betyder noget for inflationen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 2. Repetitionssvar 1.Er pengemængden konstant? Nej! I praksis vil den gerne vokse mere end væksten i økonomien. Uden at det betyder noget for inflationen."— Præsentationens transcript:

1 1 2. Repetitionssvar 1.Er pengemængden konstant? Nej! I praksis vil den gerne vokse mere end væksten i økonomien. Uden at det betyder noget for inflationen. 2.Hvorfor er det et vigtigt spørgsmål? Fordi en konstant pengemængde betyder at en ændret finanspolitik påvirker renten (crowding out/in).

2 2 2. Repetitionssvar 3.Hvorfor siger Poul: ’glem pengemængden’? I praksis ingen økonomisk betydning – Ms er nødt til at tilpasse sig efterspørgslen efter penge (Md) og har ingen selvstændig virkning (NB bog). Monetarister og lærebog uenige pga. en teori, der tillægger pengemængden stor betydning.

3 3 2. Repetitionssvar 4. Hvilken rente er i ISLM-diagrammet? Eftersom den kan styres af NB, og da NB kun styrer den korte rente, må det være den korte rente. Tidligere var det den lange rente => kunne styres med pengemængden = mere vigtig den gang

4 4 2. Repetitionssvar 5.Hvordan påvirker en ekspansiv finanspolitik ’renten’? Ifølge teorien stiger den korte rente. I virkeligheden er renten normalt upåvirket.

5 5 2. Repetitionssvar 5.Hvad er fordelene og ulemperne ved: a.en flydende valutakurspolitik? b.ved en fastkurspolitik? Fordelen ved en flydende valutakurspolitik er, at man kan sætte den korte rente efter interne forhold og man kan devaluere Ulempen er svingende valutakurser = svingende eksportindtægter og importudgifter Fordelen ved en fastkurspolitik det omvendte.

6 6 2. Repetitionssvar 6.Hvad er en OCA? Findes den i virkeligheden? OCA er en række krav, der skal være opfyldt, førend at det er helt uproblematisk for et givet geografisk område at have en fælles valuta. Et sådant område er formentlig mindre geografisk end langt de fleste eksisterende valutaområder. OCA findes derfor ikke i virkeligheden.


Download ppt "1 2. Repetitionssvar 1.Er pengemængden konstant? Nej! I praksis vil den gerne vokse mere end væksten i økonomien. Uden at det betyder noget for inflationen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google