Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forældre- og fødselsforberedelse

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forældre- og fødselsforberedelse"— Præsentationens transcript:

1 Forældre- og fødselsforberedelse
Modul 2 Begyndende fødsel, smertelindring og indgreb

2 Præsentation. Underviser
Der er forskellige måder man kan lade parrene introducere sig på. *hver især introducere sig selv. *hvert par introducerer hinanden…det er min kone, hun hedder… *mandegruppe/kvindegruppe sætter sig sammen og introducerer sig selv og partner. Grupperne stilles spørgsmålet…forventninger, hvor mødtes i. mm. Underviser går rundt imellem dem.

3 Forældre- og fødselsforberedelse
Modul 1 Den gravide/parrets udvikling mod forældreskab. Modul 2 Begyndende fødsel, smertelindring og indgreb Modul 3 Den aktive fødsel, smertelindring og indgreb Modul 4 Den tidlige barsel, den første amning og ambulant fødsel Modul 5 Barn og parforhold

4 Program for dagen. Præsentation *underviser
En fødsel starter altid med….? *vandafgang *veer Latens-fase derhjemme? *smertelindring *psykiske og fysiske strategier film

5 En fødsel starter altid med enten…
*Vandafgang (ca. 20 %) eller *Veer *Ofte vil der være tegnblødning Først en gennemgang af limoder, blære, tarm, barn, moderkage, fostervand, så alle ved hvor tingene befinder sig Dernæst beg. Fødsel.

6 Vandafgang Sivende eller i en stor skylle
Læg mærke til farven – jordemoderen vil spørge til den, når I ringer til fødegangen Tilbud om igangsættelse 4-6 timer efter vandafgang, hvis der er plads på fødegangen, antibiotika efter 24 timers vandafgang. Barsel på barselsgangen eller vuggen hvis ej 2 gange iv-medicin.

7 VEER…………….Livmoderhalsen/Livmodermunden i begyndende fødsel/latensfasen
Hvad sker der med livmoderhalsen og livmodermunden i latens-fasen. Hvordan og hvad mærker jordemoderen efter. Hvor lang tid tager det??

8 Hvor lææænge varer mine veer?
Veer set på en ctg. Hvordan tæller man veer.. Hvor lang tid varer de. Regelmæssige veer. Veer på en ctg, hvordan læser man det..

9 Hvad kan man selv gøre, når veerne kommer?
tryghed Varme/ kulde bevæge dig Hjemme? vand hvile massage vejr-trækning Hvad kan man selv gøre, når veerne kommer?

10 Følelsesmæssige strategier Flytte fokus fra smerten:
Tænk positivt Tage én ve af gangen Visualisere -At forestille sig -Tale til dig selv (tælle) -Fokusering på en genstand Du vil opleve, at kroppen reagerer på dine visualiseringer. De sætter stemningen op, du bliver i højt humør og går og glæder dig fordi du har "set" billeder af, hvordan det vil være. Du får måske en smule mere mundvand, når du tænker på den mad, du skal have. Det får du også bare ved tanken om, at du bider i en citron. Ikke på grund af citronen, men som en respons på dine tanker alene. Vi forestiller os, at skønne ting vil ske, og vi får det godt, i sindet og i kroppen. Eller at der sker noget ubehageligt, og vi får det dårligt og bliver nedtrykte. Det er visualisering. Koden til forandring ligger i os alle Ordet visualisering stammer fra det latinske ord "visus" og betyder "det sete" eller "syn". Bevidst visualisering betyder i praksis, at du styrer dine tanker og indre billeder og gør dem så levende, at du kan bruge alle sanser i et sådant indre landskab og køre forløbet i den retning, du ønsker. Du er, hvad du spiser. Det ved vi. Men har vi også gjort os klart, at vi er, hvad vi tænker? I din bevidsthed ligger koden til dit liv. Din ydre fysiske virkelighed er tæt forbundet med den indre. Tankerne er med til at styre en masse processer i kroppen. Netop af den grund har det stor betydning, hvad du tænker, og hvad du ser som billeder for dit indre øje, for herfra udgår mange startskud som herefter "sættes i produktion" i krop og sind. Du kan, helt ubevidst, styre sindet og kroppen mod et negativt livssyn eller mod sygdom Modsat kan du, gennem tanker og indre billeder, påvirke og ændre den styring til det bedre ved at arbejde bevidst den anden vej. Vi har alle utrolig store ressourcer i vores forestillingsevne. En styrke som er klar til at blive vækket og taget i brug. Det er noget, vi alle kan gøre, hver på vores egen måde, og det er ikke svært.

11 Praktiske strategier Vejrtrækning Bevægelse Hjælpere
-Partner, familie, jordemoder Dialog Skabe tryg og hyggelig atmosfære Specielle ønsker Bede om smertelindring Evt. vejrtrækningsøvelser. I forhold til bevægelse, også i graviditeten. Motion i graviditeten=mobilitet under fødsel og nemmere fødsler.(grafer) Motion i graviditeten i forhold til GDM og Præeklampsi.

12 Opmærksomhed på skift af stillinger under veerne
Opmærksomhed på skift af stillinger under veerne. Hvad gør de forskellige stillinger for barnets nedtrængen i bækkenet, vis evt. på et bækken. Find ligeledes nogle gode hvilestillinger..

13 FILM

14 …. Peg på billedet og start filmen. Hvis den ikke virker, skal I finde den i mappen på skrivebordet i rytterkaserne. Den begynder på omkring 14 og slutter når boremaskinen sætter ind…varer ca. 20 min

15 Kontakt til fødegangen
Hvornår? /44

16 Spørgsmål og opsamling af dagen. Hvad skal vi næste gang
Spørgsmål og opsamling af dagen. Hvad skal vi næste gang? Den aktive fødsel, smertelindring og indgreb.

17 På gensyn


Download ppt "Forældre- og fødselsforberedelse"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google