Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afClaus Mørk Redigeret for ca. et år siden
1
Haver til maver – KICK OFF dag Tårnby kommune Tirsdag d. 7.4.2015
2
Smag og sanser - i haven, råvarerne og i gryden
3
Institutionstyper Skole Trin Madkundskab Daginstitution Vuggestue
Børnehave
4
Maddannelse …”Maddannelse kan beskrives som den viden , de erfaringer og oplevelser børn og unge tilegner sig, når de undersøger fødevarer, tilbereder mad og etablerer/organisere forskellige måltider. Samt den lyst, nysgerrighed og interesse de får ved at spise og nyde mad sammen med andre”… Kilde: University college Lillebælt
5
Hvad vil jeg gerne lykkedes med ?
Processen i haven Haven i gryden Evaluering Refleksion Ressourcer Ambitionsniveau Hvad vil jeg gerne lykkedes med ? Udstyr Opskrifter Råvarer Hvem gør hvad ? Hold og ansvar. Læring Engagere motivere Glæden Gennemføre processen - med succes
6
Processen - ideer
7
Grønsagerne
8
Smag, se, duft, føl og lær! Beskriv en råvarer.
Sanserne i haven Smag, se, duft, føl og lær! Beskriv en råvarer.
9
Sanserne
10
Sanserne
11
Sanserne
12
Sanserne Sanselighed er forbundet med bevidsthed
Bruges i alle fag – hele dagen Giver information – fare eller lykke Oplevelser og indtryk Sanserne gør dig vågen og parat Se, duft , føl, smag og hør efter!
13
Tungen - smagssansen 10.000 smagsløg Tungen, bagtungen og i ganen
1 smagsløg – 50 – 150 receptorer Reagere på surt, sødt salt, bittert og umani Smagssansen - lugtesansen
14
Sukker på tungen……
15
Smagstest - krydderurter
1. 2. 3. 4. 5.
16
Ideer Beskriv en råvarer Føl en råvarer Skær, snit og hak
Grønsagsmemory Madmarkeder – dagligvarebutikker Cases Frugtdyr eller grønsagsdyr Plakater op i klassen eller i institutionen
17
Bagt æble med marcipan og
Opskrifter er Myntethe med honning Wok med sæsonens grønt Bagt æble med marcipan og nødder
18
Ud i haverne….. Udstyr og rekvisitter – økonomi Lette opskrifter
Fokuser på smag og sanserne Snit, føl og lær – grønsagerne Observer Vær opmærksom Gør det simpelt Sanserne
19
Bøger til inspiration Sanserne i undervisningen – Johannes Beck
Over åben ild – Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal Bål – mad og samvær – Lene Fruelund og Mogens Lyngsdal Naturens spisekammer – Anette Eckmann
20
Sites og bøger www.altomkost.dk www.madklassen.dk www.coop.dk
Projekt teach out – institut for idræt og ernæring – seminarierække
21
Tak
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.