Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014"— Præsentationens transcript:

1 Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Elevbarometer Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014

2 Elevbarometer Hands-on: Heads-in: Hvad er elevbarometer?
Hvordan logger jeg ind? Hvordan bruger mine elever det? Hvad kan jeg bruge elevbarometer til? Heads-in: Hvorfor elevbarometer? Elevbarometer og læring – systematisk elevfeedback Elevbarometer og differentieringsdidaktiske valg

3 Guidet tur i elevbarometers univers:

4 Guidet tur i elevbarometers univers:

5 Elevbarometer: ”i hvor høj grad…”
   Jeg ved, hvad jeg skal  Jeg får den hjælp, jeg har brug for  Jeg føler mig tilpas udfordret  Jeg har det godt i klassen  Jeg gør mit bedste

6 ”Det almene barometer er udviklet ud fra IDDL-projektets forståelse af inklusion som elevens oplevelse af at være fagligt og socialt deltagende. Eleven kan gennem sine udsagn give udtryk for, om han/hun er klar over, hvad han/hun skal, om der er den nødvendige stilladsering og strukturering for eleven, om eleven er tilpas fagligt udfordret og om eleven er tilpas i den sociale kontekst (kan både være klassen og gruppen). Endelig skal eleven vurdere sin egen indsats – i hvilken udstrækning gør eleven selv noget for at øge sin oplevelse af deltagelse” (auuc.demonstrationsskoler.dk/uvd)

7 Elevbarometer - baggrund
Elevbarometeret bygger på viden om værdien af feedback. Feedback er en af de mest effektive redskaber til læring, hvis denne gives og anvendes hensigtsmæssigt (Hattie & Timperley 2013). Det vil blandt andet sige, at elevens systematiske feedback til læreren overordnet skal anvendes af læreren til at tilrettelægge undervisning samt initiere og støtte nye læreprocesser. Læreren skal også anvende elevens feedback specifikt i sine egne tilbagemeldinger til eleven og derved vise, at han eller hun har indblik i elevens oplevelser og læreprocesser og dermed kan støtte eleven i at se, hvor eleven er på vej hen (feed up), hvordan eleven klarer sig (feed back), og hvordan eleven skal komme videre (feed forward).

8 Elevbarometer og didaktiske valg
Undervisningsdifferentiering Undervisningsdifferentiering er et princip for undervisning, hvor læreren i planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisning sigter mod den enkelte elevs deltagelse i fællesskabet (inklusion). Det betyder, at læreren må forholde sig proaktivt til elevgruppens heterogenitet – der må gøres forskel for at sikre alle elever lige muligheder for deltagelse i fællesskabet. Gennem evaluering af elevens læring og deltagelse og brug af elevfeedback træffer læreren differentierede didaktiske valg med henblik på at stilladsere elevens stadigt mere selvstændige deltagelse i fællesskabet.

9 Differentiering med udgangspunkt i IDDL – didaktisk model:
Et procesorienteret forløb er karakteriseret ved, at arbejdet tilrettelægges i en række faser. Det er ikke så afgørende, hvad man kalder de enkelte faser, eller om man arbejder med flere eller færre faser. Det afgørende er didaktisk at tænke arbejdsforløbet som bestående af en række faser. I et differentieringsperspektiv giver det mulighed for:  at nogle elever kan få en proces delt op i mange små delprocesser, mens andre elever arbejder mere selvstændigt inden for fx tre overordnede faser. Dette giver også mulighed for at nogle elever kan få støtte gennem stram styring af deres proces, mens andre elever kan arbejde i en mere løs struktur.  at der veksles mellem faser som er fælles for hele klassen/årgangen/ gruppen og faser, hvor eleverne eller grupper af elever arbejder med forskellige aktiviteter.


Download ppt "Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google