Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Separationsteknikker :

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Separationsteknikker :"— Præsentationens transcript:

1 Separationsteknikker :
Hvad har vi ? hvad koster det ? Karl Jørgen Nielsen, Byggeri & Teknik I/S, Randers

2 - Kategori I: Anlæg der ikke opfylder kravene til Lavteknologisk separering, dvs. mindre end 20% af N og mindre end 60% af P, samt opkoncentrering under 1,5. - Kategori II: Lavteknologiske separeringsanlæg - Kategori III: Højteknologisk separeringsanlæg. Over 70% af N og mere end 70% af P, samt opkoncentrering over 2,5.

3 Skruepresse ikke lavteknologisk
Swea, Reime, Kemira m. fl. Adskillige anlæg i drift 10 – 20% af N i fiberfraktion 10-30% af P i fiberfraktion Ts op til 40% Kapacitet 10-30m3/time.

4 Tromleseparator ikke lavteknologisk
VREDO Vredo farmtest viser: 20-27% N i fiberfraktion 30-55% P i fiberfraktion TS på ca. 12% Fiberfraktion udgør 25-27% af mængden. Lavt energiforbrug Kapacitet på ca. 3m3/time Der foreligger endnu ikke resultater fra afprøvninger af tromleseparator og sibåndsseparator. En Farmtest startes nu på tromleseparator.

5 Tromleseparator Beemann og Hjortkjær Farmtest på vej på Beemann anlæg.
Forventes ikke at leve op til kravet om lavteknologisk.

6 PCK-anlæg Farmtest på vej. Foreløbige resultater
10-20% N i fiberfraktion Ca. 30% P i fiberfraktion Fiberfraktion udgør 10-16% af mængden Lever umiddelbart ikke op til kravene til lavteknologisk separering.

7 Samson Bimatech Kapacitet 30-60 m³/døgn, 1-2,5m3/time
Elforbrug 2,5 kWh/time 21% N i fiberfraktion 56% P I fiberfraktion Ts-indhold på max. 40% i fiberfraktion

8 Dekantercentrifuger, Lavteknologisk.
Flere anlæg i drift i Danmark, specielt til separation af afgasset gylle. Dokumentation fra afprøvninger. Tørstofindhold ca. 30% Indhold i fiberfraktion: N= ca % P= ca. 70%. Flere leverandører på markedet

9 Kemisk fældning, Lavteknologisk
Kemira Miljø og Ansager Kemira FarmTest-resultater Tørstofpct. på ca. 35%indhold Ca. 9% frasepareres til fiberfraktion Indhold i fiberfraktion: N = 29% og P= 73% Tilsætning af polymér Tilsætning af ca. 3% vand til opblanding af polymér. Kapacitet 8-12 m3/Time Driftsomkostninger kr/tons incl. polymér, el og vand. Separering foregår ved tilsætning af polymer, som får tørstoffet til at klumpe sig sammen, så det kan separeres fra. Anlægstypen kører flere steder i landet. Skruepressen på Kemira´s anlæg er med til at hæve tørstofpctén yderligere. For at opblande polymer skal der tilsættes rent vand.

10 Kemira anlæg til kvæg, lavteknologisk
Kemira Miljø Indhold i fiberfraktion er op til 40% N og 50-99% af P. Indholdet af P og tørstof reguleres afhængig af tilførsel af polymér. Tilsætning af forædlet jernforbindelse og polymér. Ts-indhold på 30-40% Kapacitet 4-8m3/time Separering foregår ved tilsætning af polymer, som får tørstoffet til at klumpe sig sammen, så det kan separeres fra. Anlægstypen kører flere steder i landet. Skruepressen på Kemira´s anlæg er med til at hæve tørstofpctén yderligere. For at opblande polymer skal der tilsættes rent vand.

11 Højteknologisk gylleseparering
Xergi / Bjørnkjær Forsuring og vacuuminddampning af væskedelen FarmTest viser: Højteknologisk anlæg Etableret på ganske få bedrifter Bioscan NH3-stripning og omvendt osmose på væskedel Etableret på en bedrift på Fyn – ej i drift Etableret på biogasanlæg på Bornholm – ej i drift

12 Samson Bimatech - energianlæg
Separering, tørring, pelletering og forgasning 1 anlæg etableret, og mindst et til på vej i 2007 Endnu begrænset dokumentation og erfaring

13 Omkostninger ved separation
Separering foregår ved tilsætning af polymer, som får tørstoffet til at klumpe sig sammen, så det kan separeres fra. Anlægstypen kører flere steder i landet. Skruepressen på Kemira´s anlæg er med til at hæve tørstofpctén yderligere. For at opblande polymer skal der tilsættes rent vand. Investering er for anlægget incl. styretavle mm, men excl. Hus, betonplads, container mm. Energiomkostninger er excl. omrøring i fortank.


Download ppt "Separationsteknikker :"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google