Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Konkurrenceforhold.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Konkurrenceforhold."— Præsentationens transcript:

1 Konkurrenceforhold

2 Intro til konkurrenceforhold
I 2011 forventer den danske detailhandel at bruge mere end 25 milliarder på reklamer. Hver uge modtager danskerne reklamer via tv, radio eller trykte tilbudsaviser fra de fleste større kæder. Konkurrencen om kunderne er hård og forventes kun at blive endnu hårdere. Den frie konkurrence, som dette er et eksempel på, er en vigtig del af det danske samfund. Det er et udtryk for en markedsøkonomi, hvor kun de stærkeste overlever.

3 Konkurrenceformer

4 Konkurrenceformer

5 Opdeling af markedet

6 Markedsandel De fleste virksomheder vil gerne vide, hvor stor en del af markedet, de har. I forhold til en analyse af virksomhedens konkurrencesituation vil dette nøgletal være vigtigt at kende. Markedsandelen fortæller altså, hvor stor en del at det effektive marked, den enkelte virksomhed har.

7 Bred og snæver konkurrence

8 Bred og snæver konkurrence

9 Konkurrentanalyse

10 Konkurrentanalyse

11 Markedsposition Nedenfor kan du se en model af de fire forskellige positioner, og herefter vil hver enkelt position blive gennemgået. Modellen kaldes positionskortet.

12 Markedsposition Markedsleder En markedsleder er nr. 1 på markedet. Det betyder, at markedslederen har den største andel af markedet og er god til at gøre opmærksom på sig selv. Næsten alle kender til de virksomheder, der er markedsleder, blandt andet fordi, de er så gode til at markedsføre sig selv. Markedsudfordrer En markedsudfordrer ligger på 2. pladsen, men vil gerne udfordre markedslederen og blive nr. 1. En markedsudfordrer udvikler nye produkter og måder at markedsføre sig på, så der konstant er en udvikling, i håbet om at overtage positionen fra markedslederen. De er skarp konkurrence med markedslederen.

13 Markedsposition Markedsfølger
En virksomhed der følger markedet, kigger på, hvad markedslederen gør og efterligner dette. En markedsfølger prøver ikke på at blive nr. 1, men har det fint med blot at efterligne markedslederen. Derfor er det også sjældent en markedsfølger, som finder nye produkter eller anden markedsføring, det lader de markedslederen og markedsudfordreren om. Niche Når en virksomhed befinder sig på markedet som en niche, bevæger de sig lidt væk fra de andre. Den har sit eget helt unikke produkt til en lille del af markedet uden den store konkurrence. En markedsniche er derfor ofte en lille virksomhed, som specialiserer sig inden for et bestemt område.

14 Markedsposition


Download ppt "Konkurrenceforhold."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google