Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad skal der til for at det går godt?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad skal der til for at det går godt?"— Præsentationens transcript:

1 Hvad skal der til for at det går godt?
Hans Henrik D. Fredsted Agrovi/AC Latvia

2 Rådgivning Letland/Østeuropa
Agronom Ansat i nola siden 2001 Letland siden 2003 Etableret os med virksomhed i 2005 AC Latvia 2 ansatte Hvorfor interesse i Letland? Eksisterende kunder flytter ud Klima, jordtyper, rimelig gode dyrkningsforhold

3 Hvad laver vi i Letland/Østeuropa!
Rådgivning: Helhedsorienteret rådgivning/sparring! Praktisk rådgivning på bedriften! Markdelen Logistik/handel Management Investering EU-forordninger Nationale støtte ordninger Formidling

4 Det skal der til for virksomheden!
Hvad er det man vil? investeringsobjekt? Planteavl? Svineproduktion? Kvægproduktion? Skovdrift? Man skal være målrettet!! Hvor meget vil man ofre/kan man ofre? Vil man ikke ofre så køb en aktie!!

5 Personlige egenskaber
God leder Sætte folk i gang/holde dem i gang De skal lære alt du skal ikke arbejde praktisk En dag løber aldrig som planlagt Skabe respekt Konsekvent men på den gode måde Man kan ikke kommunikere med alle!

6 Det skal der til? Forudsætninger for alt:
Villighed til at integrere sig i samfund Evne til at engagere lokalbefolkning Gøre sig vellidt hos kommunale institutioner Skal tale sproget Skal være velinformeret i lovgivning og øvrige regler. Krav for succes du skal selv være til stede!!!!!!

7 Du er nybygger!! Man er sin egen herre!
Intet virker som man er vant til! Transport Reservedele Kemi/såsæd Diesel Som regel dårlig infrastruktur! Salg af produkter er ikke en selvfølgelighed

8 Hvad skal der til i marken!
En plan der skal forsøges fulgt! Simple løsninger, det er ikke en andegård! Stabil god arbejdskraft! Rettidighed Gode maskiner Gammelt ragelse koster alt for mange penge!

9 Hvad skal der til i marken!
GYLLE,GYLLE! Kalk som regel! Jorden er udpint, selvom jordprøver siger andet! Mikrobiologisk aktivitet er svag! Dyrk stærke afgrøder i starten: Raps, hvede, rug, havre m.m.

10 Planteavlen God driftledelse Håndtering af kornet (tørring)
Opbevaring indtil salg Korn svært omsætteligt i høst Skal have god kvalitet Ellers afsætning til foder til svinebønder(usikker pris) Investering i kornfaciliter er en nødvendighed!

11 Hvad kan man få ! Investeringsstøtte/strukturfondsstøtte
Til maskiner fra 25-45% Til landbrygsbygninger/kornfaciliteter op til 45% Til opstart af kvæg-/svineproduktion 45% Alle projekter har dog max. Beløb for ansøgning pr. selskab/virksomhed Derudover mulighed for støtte til: Dræning, Tørkeramt, erosionsstøtte,jordprøver m.m.

12 Opskrift på succes Lokal arbejdskraft skal også lære kreativitet og driftledelse Målet er over tid at gøre sig selv undværlig Brug ressourcer på at få rådgivning til: Investeringer Støtteordninger Daglig drift af mark og stald.

13 Opskrift på succes Kombiner mark og stald Husdyr er en meget god ting
De første år er meget følsomme i marken! Husdyr er en meget god ting Mange lande er i underskud Det hjælper de udpinte jorde

14 Opskriften på succes Direktøren skal være den rigtige mand
Kompetente mennesker til opgaverne I alle facetter af virksomheden andet nytter ikke Intet projekt er for stort endnu, start med at bruge ressourcerne på at lægge det rette fundament

15 Hvad skal der til for at det går godt?
Hans Henrik D. Fredsted Agrovi/AC Latvia

16 Hvad skal der til for at det går godt?
Hans Henrik D. Fredsted Agrovi/AC Latvia


Download ppt "Hvad skal der til for at det går godt?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google