Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Grovfoderseminar 4. Feb. 2003 på Hotel Nyborg Strand FarmTest af majsfinsnittere 2002 -vurdering af kerneknusningsgrad, snitlængde og kapacitet. Af maskinkonsulent.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Grovfoderseminar 4. Feb. 2003 på Hotel Nyborg Strand FarmTest af majsfinsnittere 2002 -vurdering af kerneknusningsgrad, snitlængde og kapacitet. Af maskinkonsulent."— Præsentationens transcript:

1 Grovfoderseminar 4. Feb. 2003 på Hotel Nyborg Strand FarmTest af majsfinsnittere 2002 -vurdering af kerneknusningsgrad, snitlængde og kapacitet. Af maskinkonsulent Flemming Hedegaard

2 Formålet med undersøgelsen Kerneknusningsgraden af majs for forskellige typer og fabrikater af finsnittere ved forskellig belastning, snitlængde og indstilling af kerneknuser. H østkapaciteten ved forskellig belastning og snitlængde på forskellige fabrikater samt på et enkelt fabrikat ved forskellige indstillinger af kerneknuseren. Sammenhænge mellem høstkapacitet, snitlængde og partikelstørrelsesfordeling i det høstede materiale.

3 Deltagende finsnittere 1 Claas Jaguar 840 6 rækket, rækkeafh. John Deere 6750 6 rækket, rækkeafh.

4 Deltagende finsnittere 2 New Holland FX 38 6 rækket, rækkeuafh. JF MK II 1100 3 rækket, rækkeafh.

5 Deltagende finsnittere 3 Kemper Champion 3000 4 rækket, rækkeuafh.

6 Partikelseparator Udviklet ved Pennsylvania State University > 19 mm 8-19 mm 0-8 mm

7 Partikelstørrelsesfordeling

8 Hele majskerner i % af grøntmassen.

9 Kapacitet/time

10 Konklusioner Alle finsnittere lavede en yderst tilfredsstillende kerneknusning. Partikelstørrelsesfordelingen afviger generelt fra det anbefalede. Den i praksis anvendte snitlængde er længere end den anbefalede. Selvkørende finsnittere har ca. dobbelt så stor kapacitet, som de bugserede/reversmonterede.

11 Rapporten. Rapporten er udarbejdet af: Jens Prior Hansen og Kjeld Vodder Nielsen, Landskontoret for Bygninger og Maskiner Martin Mikkelsen og Karsten A. Nielsen, Landskontoret for Planteavl Rudolf Thøgersen, Dansk Kvæg Flemming Hedegaard, Bygnings- og Maskinkontoret i Randers RAPPORTEN FORVENTES KLAR TIL DISTRIBUTION SENEST 1. MARTS 2003 OG KAN REKVIRERES PÅ Landbrugets Rådgivningscenter på tlf.: 8740-5000


Download ppt "Grovfoderseminar 4. Feb. 2003 på Hotel Nyborg Strand FarmTest af majsfinsnittere 2002 -vurdering af kerneknusningsgrad, snitlængde og kapacitet. Af maskinkonsulent."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google