Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tommy Engedal Kronborg

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tommy Engedal Kronborg"— Præsentationens transcript:

1 Tommy Engedal Kronborg www.socialvirksomhed.dk
Sådan starter du en socialøkonomisk virksomhed! INCUBA, Åbogade 15, 8200 Århus N Tommy Engedal Kronborg

2 Agenda: Mytepift En lille film Definitionen!
Hvordan startes en socialøkonomisk virksomhed?? Leg med model

3 Kein Hexerei! Og dog… Afklaring og mytepift!
En socialøkonomisk virksomhed fungerer som alle andre virksomheder En socialøkonomisk virksomhed stiftes og drives som alle andre virksomheder En socialøkonomisk virksomhed skal markedsføre og sælge produkter/services, ligesom alle andre virksomheder Og dog…

4 Socialøkonomiske virksomheder - En god forretning – også for samfundet!

5 Definitionen 5 tricky kriterier for hvornår du har en socialøkonomisk virksomhed Socialt formål Virksomhedens primære formål har samfundsgavnlig karakter med et socialt, beskæftigelses-, sundheds-, miljømæssigt eller kulturelt sigte, som desuden fremmer aktivt medborgerskab.   Væsentlig erhvervsdrift Virksomheden har et væsentligt element af erhvervsdrift ved salg af serviceydelser eller produkter, som udgør en betydelig del af dens omsætning.   Uafhængighed af det offentlige Virksomheden fungerer uden væsentlig offentlig indflydelse på ledelsen og driften af virksomheden.   Inddragende og ansvarlig ledelse Virksomheden involverer ansatte, kunder, samarbejdspartnere og interessenter og har en etisk forsvarlig ledelse.    Social overskudshåndtering Virksomheden bruger primært sit overskud til at fremme sociale formål, reinvestere i egen virksomhed eller i andre socialøkonomiske virksomheder. En begrænset andel af overskuddet kan udbetales som udbytte til investorer.

6 Hvordan startes en SØV? Socialøkonomisk virksomhedsguide på Idefasen – hvad gør jeg med min socialøkonomiske ide?? Opstart – hvem og hvordan finder jeg hjælp? Drift – det kører!! Hvad gør jeg nu? Vækst – Jeg skal ansætte!! Hvad gør jeg? Early Warning – Det går ikke så godt! Hvad kan jeg gøre?

7 Kortlægning af din sociale forretningsmodel

8 Idefasen Vil du lave en SØV?
Er der efterspørgsel efter den type produkt, du vil sælge? Er den stigende? Hvem laver/sælger det samme? Hvorfor er du bedre? Hvem er dine kunder, og hvad kan du tilbyde dem, som er unikt og værdifuldt? Hvad er dine vigtigste ressourcer? Hvad er du selv rigtigt god til, og hvor vil det være væsentligt at indgå et partnerskab med nogle andre? Har du penge eller anden værdi, du kan starte din virksomhed op med? Hvad er det for et problem du løser og hvordan gør du det bedre end andre? Hvordan kan du maksimere, kvalitetssikre og dokumentere din sociale værdi?

9 Opstart Hvilken selskabsform er den rigtige for dig? Dit kapitalgrundlag kan fx have betydning for, hvilken selskabsform du skal vælge. Nogle selskabsformer koster ikke noget – men du skal skaffe kr., hvis du vil etablere en erhvervsdrivende fond. Se mere på vores hjemmeside. Lav en forretningsplan – det er et stærkt ”manuskript” for din virksomhed. Brug din lokale erhvervskonsulent. De vil gerne hjælpe, og de har værktøjerne til at sætte dig i gang!

10 Drift Løbende dokumentation af social værdi Økonomi og systemer
Markedsføring, jura, IPR osv. Søg overblik og vejledning hos din lokale erhvervsservicekonsulent

11 Vækst Vækstplan – tag et møde med dit regionale Væksthus. De er eksperter i vækst – også for socialøkonomiske virksomheder.

12 Leg med modellen Prøv at brug en halv time på det – du kan komme rigtigt langt i dine overvejelser. Vi samler op i plenum.


Download ppt "Tommy Engedal Kronborg"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google