Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den opsøgende Gud. Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem:

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den opsøgende Gud. Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem:"— Præsentationens transcript:

1 Den opsøgende Gud

2 Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem: ”Gå ind i landsbyen heroverfor, og I vil straks finde et æsel, som står bundet med sit føl. Løs dem, og kom med dem. Og hvis nogen spørger jer om noget, skal I svare: Herren har brug for dem, men vil straks sende dem tilbage.” Det skete, for at det skulle opfyldes, som er talt ved profeten, der siger: Sig til Zions datter: Se, din konge kommer til dig, sagtmodig, ridende på et æsel og på et trækdyrs føl. Disciplen gik hen og gjorde, som Jesus havde pålagt dem. De kom med æslet og føllet og lagde deres kapper på dem, og han satte sig derpå.

3 Matthæus 21:8-11 Den store folkeskare bredte deres kapper ud på vejen, andre skar grene af træerne og strøede dem på vejen. Og skarerne som gik foran ham, og de, der fulgte efter, råbte: ”Hosianna, Davids Søn! Velsignet være han, som kommer i Herrens navn!” Da han nåede ind i Jerusalem, blev der røre i hele byen, og folk spurgte: ”Hvem er han?” og skarerne svarede: ”Det er profeten Jesus fra Nazaret i Galilæa.”

4 Kongen kommer -Gud sætter dagsordenen -Den opsøgende Gud -Begejstring, irritation, undren

5 Matthæus 21:12-17 Så gik Jesus ind på tempelpladsen, og han jog alle dem ud, som solgte og købte dér, og han væltede vekselerernes borde og duehandlernes bænke og han sagde til dem: ”Der står skrevet: ’Mit hus skal kaldes et bedehus.’ Men I gør det til en røverkule.”

6 Kongen græder og udrenser -Guds sorg -T-T -Guds hellige vrede -Helligåndens Tempel

7 Matthæus 21:12-17 Og blinde og lamme kom hen til ham på tempelpladsen, og han helbredte dem. Men da ypperstepræsterne og de skriftkloge så de undere, han gjorde, og da de så børnene på tempelpladsen, som råbte ”Hosianna, Davids Søn!” blev de vrede, og de spurgte ham: ”Hører du ikke, hvad de siger?” Men Jesus svarede dem: ”Jo, har I aldrig læst: ’Af børns og spædes mund har du beredt dig lovsang?” Og han forlod dem og gik uden for byen til Betania og overnattede dér.

8 Kongen forkastes -Når lyset fører til mørke -Når Gud ikke passer ind i min dagsorden -At leve på lånt tid, Kongen kommer

9 Kongen tilbedes -Lysets befriende frihed -Når Gud Frelser overtager dagsordenen -Hosianna, Kongen kommer


Download ppt "Den opsøgende Gud. Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem:"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google