Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anne-Mette Wehmüller Cand.mag. i europastudier Medlem af Europanævnet SF-kandidat til Europa- Parlamentet 2014 Bestyrelsesmedlem i Nyt Europa.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anne-Mette Wehmüller Cand.mag. i europastudier Medlem af Europanævnet SF-kandidat til Europa- Parlamentet 2014 Bestyrelsesmedlem i Nyt Europa."— Præsentationens transcript:

1 Anne-Mette Wehmüller Cand.mag. i europastudier Medlem af Europanævnet SF-kandidat til Europa- Parlamentet 2014 Bestyrelsesmedlem i Nyt Europa

2

3 Progress

4

5 Europa-Parlamentet som kampplads Historisk udvikling : fra Mickey Mouse Parlamentet – til reel kampplads Gradvis styrkelse gennem EU-traktater Før og nu: Før: rådgive, godkende bdget, vagthund for kommission Nu: lovgivning, bestemmelse over EU’s budget, vagthund for hele fællesskabet: Parlamentet sætter sig op i mod….

6 Europa-Parlamentet som kampplads Parlamentet siger nej til roamingtakster, udvider forbrugernes rettigheder og baner vej for bedre telekommunikation ” I dag besluttede Europa-Parlamentet, at roamingtakster skal afskaffes inden jul 2015. Det indgik i en bredere afstemning om at støtte Kommissions forslag til forordning om et forbundet kontinent (det indre telemarked).” EU-Parlamentet siger ok til Juncker som kommissionsboss ”Jean-Claude Juncker er med 422 stemmer godkendt i EU-Parlamentet som ny formand for EU-Kommissionen. 422 af de 751 medlemmer af Europaparlamentet har ved en hemmelig afstemning tirsdag sagt ja til, at Jean-Claude Juncker skal være ny formand for EU-Kommissionen.”

7 Mep'erne oversigt : gruppeforhold

8 MEP’erne gruppeforhold De 13 danske MEP'ere er fordelt på seks forskellige politiske grupper i Europa-Parlamentet. 1. Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU sidder i Den Europæiske Venstrefløjs Fællesgruppe/Nordisk Grønne Venstre. 2.Jeppe Kofod (S), Ole Christensen (S) og Christel Schaldemose (S) sidder i den socialdemokratiske S&D-gruppe. 3.Margrete Auken (SF) sidder i De Grønnes gruppe 4.Morten Helveg Petersen (RV), Ulla Tørnæs (V) og Jens Rohde (V) sidder i den liberale ALDE-gruppe. 5.Bendt Bendtsen (K) sidder i den konservative EPP-gruppe 6. Morten Messerschmidt (DF), Rikke Karlsson (DF), Anders Vistisen (DF) og Jørn Dohrmann (DF) sidder i ECR-gruppen. ( Den syvende og sidste gruppe i Europa-Parlamentet er gruppen for Europæisk Frihed og Direkte Demokrati (EFDD), men her sidder ingen danske medlemmer. )

9 Et grønnere Europa & bekæmpelse af Ungdomsarbejdsløshed Europa-Parlamentet som kampplads MEP’erne & Borgernes talerør

10 Europas to store kriser Europa er truet af 2 store kriser: Klimaforandringer og skade på miljøet Stigende ulighed (herunder stigende ungdomsarbejdsløshed) Vi kan ikke spare os ud af krisen. Det kræver i stedet investeringer i grønne, langtidssikrede arbejdspladser, der både gavner økonomien og klimaet.

11 Grønne job/grønne investeringer/grøn omstilling Skabe millioner af arbejdspladser ved at investere i vedvarende energi, genanvende affald og grønne renoveringer af bygninger og infrastruktur. Højrefløjens nedskæringspolitik har øget uligheden, skabt flere fattige europæere og sat folk på gaden Det betaler sig at investere i grønne virksomheder, se bare Vestas i Danmark. Hvis Europa investerede i mere vindenergi, ville det både være godt for klimaet og skabe arbejdspladser i Danmark.

12 Grønne fodaftryk/resultater Den Grønne Gruppe har fået gennemtrumfet at 85 pct. af EU’s forskningsmidler til energiforskning skal gå til forskning/udvikling af teknologier inden for vedvarende energi og energieffektivitet. Den Grønne Gruppe var i EU’s 7. Miljøhandlingsprogram initiativtager til at udfase lossepladser i EU og forbrænding af materialer og ressourcer som kan genanvendes og genbruges.

13 Lobbyisme Omfanget af interesser repræsenteret i Bruxelles er enormt. Gæt: 3000 interessegrupper har sæde i Bruxelles, ca. 10.000 lobbyister Forholdet 13 folkevalgte MEP’ere = 10.000 lobbyister Vigtigheden af en bulshittdetektor Hvilke interesser er på spil Lobbyisme= gavnlig viden/afhængighedsforhold Industrisammenslutninger, konsulenter, ngo’er

14 NGO’er lobbyisme Luftkvalitetsdirektivet

15 Lokale målinger i København vs. Krav i EU direktivet


Download ppt "Anne-Mette Wehmüller Cand.mag. i europastudier Medlem af Europanævnet SF-kandidat til Europa- Parlamentet 2014 Bestyrelsesmedlem i Nyt Europa."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google