Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dagsorden Tirsdag d. 28/10 Hvad ved vi nu om novellegenren – snak i gruppen! Opsamling på film omhandlende komposition. Gruppearbejde i teams – ”Hovedet”.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dagsorden Tirsdag d. 28/10 Hvad ved vi nu om novellegenren – snak i gruppen! Opsamling på film omhandlende komposition. Gruppearbejde i teams – ”Hovedet”."— Præsentationens transcript:

1 Dagsorden Tirsdag d. 28/10 Hvad ved vi nu om novellegenren – snak i gruppen! Opsamling på film omhandlende komposition. Gruppearbejde i teams – ”Hovedet”. (se under opgaver på bloggen). Opsamling på klassen – Mindmap. Mål: Kunne forklare - samt anvende berettermodellen.

2 Hvad er komposition? Hvorfor overhovedet kigge på en komposition i en tekst? Vigtige begreber i filmen?

3 Gruppearbejde i teams Thomas, Natasja, Pernille, Jeanette
Morten, Jenny, Cecilie, Peter. Ida, Nicolaj S, Emma O, Christoffer. Daniel, Tasha, Mikkel. Oliver, Patrick, Emma.

4 1. Gruppearbejde – ”Hovedet”
Gruppearbejde (grupper af tre/fire personer): Vælg en i gruppen, som læser novellen højt. Én i gruppen markerer, hvor novellen er mest spændende: Sæt streger i margenen med blyant: en streg = ikke spændende to streger = lidt spændende tre streger = meget spændende fire streger = klimaks. Én i gruppen holder øje med, hvornår der sker noget nyt, eller hvor der er skift i tid eller sted. Sæt en stjerne med blyant.

5 2: Efter læsningen af Novellen!
Dem der har sat streger og stjerner, begrunder for de andre, hvorfor de er sat, som de er. Flyt på dem, hvis I synes noget andet efter at have talt om det i gruppen. Lav en overskrift, der kort fortæller, hvad der sker ved stregerne/stjernerne.

6 3: Udfyld berettermodellen ud fra novellen


Download ppt "Dagsorden Tirsdag d. 28/10 Hvad ved vi nu om novellegenren – snak i gruppen! Opsamling på film omhandlende komposition. Gruppearbejde i teams – ”Hovedet”."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google