Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Billedsprog – Fortsættelse…

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Billedsprog – Fortsættelse…"— Præsentationens transcript:

1 Billedsprog – Fortsættelse…
Program: Hvad lavede/lærte vi sidst? Typer af billedsprog? Gruppearbejde med ”Hovedet” (skal afleveres under opgaver på bloggen). Opsamling på billedsprog – mindmap. Mål: Finde og fjerne billedsprog i en tekst. Han er farlig som en bjørn?

2 Hvad har vi med fra sidst?
Møder du billedsprog i din hverdag?

3 Typer af billedsprog Sammenligning:
Ved en sammenligning anvender man ordet (ligesom eller som). Sammenligner billedplan med realplan. Hvad betyder billedplan og hvad betyder realplan?

4 Metafor Det samme som sammenligning – dog bruges der ikke et bindeord (som, ligesom). Billedplan og realplan forbindes. Et ord fra en bestemt sammenhæng bruges i en anden og tilføjer ny betydning. Han var iskold foran målet.

5 Symbolik Hvad er et symbol? Kender I nogle symboler?

6 Hvad betyder disse forskellige symboler?

7 Symbolik Når noget optræder (som realplan) i en tekst og man selv må tænke sig til betydningen? Hvorfor bruges gazellerne og løven i ”Hovedet”?

8 1. Find de forskellige billedsprogsformer?
Linje 1-12 Som hvis en stor, sort sky var kommet rullende og havde dækket den ellers helt klare, blå himmel. Og de vidste, at lige meget i hvilken de stak i rend, så ville de blive pjaskvåde. På denne måde så de den komme dem i møde. Læs i grupper de første to sider i novellen ”Hovedet”.(linje 39). Skriv ned hver gang i møder billedsprog. Bestem, hvilken type billedsprog, der er tale om (sammenligning, metafor eller symbolik).

9 2. Omskriv teksten i gruppen!
Skriv de første to sider om (linje 39) – dvs. fjern billedsproget. (et ord eller hele sætninger). ”Som hvis en stor, sort sky var kommet rullende og havde dækket den ellers helt klare blå himmel”. Hvordan kan denne sætning oversættes?

10 Han kom for at ødelægge freden, de vidste de ville få problemer lige meget om de løb….

11 Hvorfor billedsprog? Hvad bruger man billedsprog til? – Hvad gør det ved teksten? Hvad gør omskrivningen ved teksten og læseoplevelsen? Er det en god idé, at en forfatter som Wung-Sung anvender billedsprog?

12 Afrunding af billedsprog
Hvad er du blevet klogere på? Hvad kan tilføjes til vores mindmap?


Download ppt "Billedsprog – Fortsættelse…"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google