Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Overtrædelse af menneskerettigheder i Tibet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Overtrædelse af menneskerettigheder i Tibet"— Præsentationens transcript:

1 Overtrædelse af menneskerettigheder i Tibet
Human Rights Tibet Overtrædelse af menneskerettigheder i Tibet Det Etiske spørgsmål, der var relevant da Dalai Lama besøgte Danmark, om det etiske korrekte valg i forhold til menneskerettigheder er vigtigt nok til at risikere at miste en stor handelspartner. Gør det klart for publikum, at de to vigtigste ting, de skal forholde sig til under fremlæggelsen, er situationen i Tibet og Dalai Lama-spørgsmålet.

2 Tibet Historie Krænkelser Danmark og Kina
Fortæl hvor Tibet ligger henne i verden. Forklar det såkaldte Historiske Tibet. Præsentér de tre emner, som gennemgås under fremlæggelsen.

3 Tibets Historie Mongolerne indlemmede Tibet under Yuan-dynastiet ( ) Tibet erklæredes en vasalstat under Qing-dynastiet ( ) Tibet udnævnte sig selv som en fri nation ( ) Tibet integreres i Folkerepublikken Kina (1950 – i dag) Uddyb de vigtigste punkter i tibetansk historie med hensyn til spørgsmålet vedr. deres ret til selvstændighed.

4 Overtrædelse af menneskerettigheder.
Herunder er opstillet de artikler fra FN vedrørende menneskerettigheder, som vi mener bliver overtrådt i Tibet. FN har i alt skrevet 30 artikler. Vi har registreret omtrent 21. § § § 5 § 6 § 7 § 8 § 9 § 10 § 11 § 12 § 13 § 15 § 17 § 18 § 19 § 20 § 21 § 22 § 23 § 26 § 28 § 29 § 30 Forklar hvad FNs artikler om menneskerettigheder er, og hvorledes de overtrædes i Tibet.

5 Eksempler Artikel 18: ALLE har ret til frihed, religion og bevidsthed ved eget valg. I det samfund de vælger at begå sig i uden at blive udsat for diskrimination Artikel 15: Alle har ret til deres egen nationalitet. Gå i detaljer vedr. tibetanernes mangel på religionsfrihed og ret til anerkendelse af egen nationalitet samt kultur.

6 Politiske fanger Fortæl om diverse personer, der sidder i fængsel.

7 Danmark og Kina Dette afsnit handler om forholdet mellem Kina og Danmark, mest fokuseret på handel.

8 Danmark og Kina Danmark har mange fordele ved at arbejde med Kina, herunder: Værdien af handlen mellem Kina og Danmark var 106,8 milliarder kroner i danske virksomheder baseret i Kina Kina har dog kun sat 8 milliarder kroner i Danmark Brug statistikkerne for at tydeligøre Danmarks afhængighed af Kina – og omvendt.

9

10 De sidste 10 år og fremtiden
Kinas handel med Danmark har eksploderet de sidste 10 år Hvorfor er dette sket? Hvordan ser Danmarks fremtid ud med Kina? Uddyb om handelsrelationen mellem Kina og Danmark samt dens eventuelle udvikling.

11 Debat Synes du regeringen gjorde det rigtige ved ikke at møde Dalai Lama? Hvad synes i om Kinas vækst og voksende rolle? Inddrag publikum, start en debat.


Download ppt "Overtrædelse af menneskerettigheder i Tibet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google