Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sygepleje og fagidentitet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sygepleje og fagidentitet"— Præsentationens transcript:

1 Sygepleje og fagidentitet
Fagidentitet og professionsudvikling

2 DSR sætter fokus på fagidentitet og professionsudvikling
Oplæggets hovedområder Hvad vil vi? Hvad er problemet – og hvorfor? Hvad kan vi?

3 Hvad vil vi? Fastholde professionsbachelor-status
Udvikle en professionsstrategi Beskæftige os med fag-identitet

4 Hvad vil projektet fagidentitet
Formålet er, at beskæftige sig med fagidentitets- begrebet i sammenhæng med sygeplejens udvikling, for at undersøge hvordan: sygeplejerskers fagidentitet påvirkes af den aktuelle udvikling i sundhedsvæsnet sygeplejersker rustes til at udvikle og forandre sygeplejen og sygeplejens vilkår til gavn for borgerne, sundhedsvæsenets institutioner og sygeplejerskerne.

5 Hvad vil projektet Formål med oplægget
Oplægget skal: begrunde de problemer, som sygeplejersker giver udtryk for - og det skal danne grundlag for en bred debat blandt sygeplejersker Skabe en bred debat om fagidentitet og fagidentitetens betydning for sygeplejepraksis er central for at forstå, hvor sygeplejen udvikler sig hen, og hvordan DSR kan påvirke denne proces.

6 Hvad vil projektet Formål fortsat
Debatten skal bidrage til: at identificere mulighed professionali- seringsstrategier for den enkelte sygeplejerske og for kollektivet af sygeplejersker. udviklingen af en handleplan for professionsudvikling for sygeplejen i DSR

7 Hvad er problemet – hvorfor Fagidentiteten som sygeplejerske
Fagidentiteten under pres Sygeplejersker giver udtryk for usikkerhed omkring deres fagidentitet og stor diskrepans mellem teori og den praksis der udføres Sygeplejersker giver udtryk for en oplevelse af usikkerhed og følelsen af utilstrækkelighed i den konkrete udførelsen af sygepleje. Sygeplejersker giver udtryk for følelsen af ikke at leve op til normer for ”god sygepleje”

8 Hvad er problemet - hvorfor Udgangspunkt
Projektet tager afsæt i den betragtning at god sygepleje ikke kan fastlægges endegyldigt. Sygeplejen vil variere afhængig af historisk tid og samfundsmæssige sammenhænge og vilkår. Det påvirker interne og eksterne holdninger til hvad der er ”god sygepleje”

9 Hvad er problemet Ref. L.D.Rasmussen

10 Hvad er problemet Individ/struktur problematik Ref.
Individuelt Individuelt plan læringsforløb Kognetion psykodynamik Det teknisk Det socialt organisatoriske kulturelle læringsmiljø læringsmiljø Socialt plan Arbejde Arbejds- identitet Arbejds- praksis

11 Hvad er problemet? Individ/struktur problematik
Individ struktur problematikken rejser følgende spørgsmål: Hvilke kompetencer skal sygeplejersken være i besiddelse af for at håndtere disse udfordringer? Hvilke krav stiller det til uddannelses og praksisfelterne? Hvilke initiativer kan DSR tage for at ruste medlemmerne?

12 Hvad kan vi Vi har 100 års erfaring i: at passe syge mennesker
at udvikle teori om sygepleje at udvikle sygeplejen i takt med samfundets krav

13 Hvad vil og skal vi ? Menneskene er ikke en del af problemet men af løsningen – etablering af praksisfællesskaber Udvikle refleksivitet og læringskapacitet Styrke forskningen Blive klogere på: Uddannelsernes betydning for fagidentiteten Lederuddannelse Styrket de kliniske udviklingssygeplejerskers kompetencer og muligheder Arbejdsmiljøet, specialuddannelser, grunduddannelse, videreuddannelsesmuligheder og –lyst, tværfaglighed m.m.

14 Hvad vil vi? Når dette er udfordringen for jer og for sygeplejen:
Hvad forventer I af jer selv? Hvad forventer i af ledelse? Hvad forventer I af DSR?


Download ppt "Sygepleje og fagidentitet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google