Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

DEPARTMENT OF FOOD SCIENCE Faculty of Agricultural Sciences AARHUS UNIVERSITY FRA BIOLOGISTUDIE TIL SENIORFORSKER LOTTE BACH LARSEN IINSTITUT FOR FØDEVAREKVALITET.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "DEPARTMENT OF FOOD SCIENCE Faculty of Agricultural Sciences AARHUS UNIVERSITY FRA BIOLOGISTUDIE TIL SENIORFORSKER LOTTE BACH LARSEN IINSTITUT FOR FØDEVAREKVALITET."— Præsentationens transcript:

1 DEPARTMENT OF FOOD SCIENCE Faculty of Agricultural Sciences AARHUS UNIVERSITY FRA BIOLOGISTUDIE TIL SENIORFORSKER LOTTE BACH LARSEN IINSTITUT FOR FØDEVAREKVALITET

2 BIOLOGER LBL 1. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITY 2 Fra biologi til fødevarer › Cand. Scient. 1990 i proteinkemi, Inst. for Molekylær Biologi › God, lang sommerferie og et par måneders lediggang › Start som forskningsassistent 5 mdr. senere, senere indskrevet som Ph.D. studerende › Ph.D. i 1995 i enzymer i mælk, samarbejde med industrien, samme sted fra › 1995 Barselsorlov › 1995 Tilbage til job › 1996 Forskningsbibliotekar Statsbibliotektet, Biomedicin › 1996 Forsker i Foulum › Seniorforsker › 2000 Barselsorlov › Lektor, Institut for Fødevarekvalitet

3 BIOLOGER LBL 1. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITY Hvorfor ikke gummistøvler? › Feltkurser på Mols lab, svampe, Botanisk Have, biokemi, videnskabsteori.. › Flirt med botanik › Forsythia kom i vejen › Søger forklaringer og sammenhænge, detektivarbejde › Søgt samarbejde og godt arbejdsklima › Påtager mig en opgave og følger den til dørs › Har taget mulighederne efterhånden som de er kommet › Karriereplanlægning? 3

4 BIOLOGER LBL 1. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITY Hvad laver jeg? › Projektledelse, projektmøder, præsentationer af resultater, statusrapporter… › Søger projekter ved forskningsprogrammer › Vejledning af phd og masterstuderende › Planlægger forsøg og kontakt med laboranter › Databehandling › Skriver artikler › Forskningsformidling › Formand for vores phd udvalg og phd aktiviteter › Underviser/kursusansvarlig › Censor › Reviewer artikler for tidsskrifter › ERFA gruppe med industrien › Interne møder/gruppemøder/VIP møder › Henvendelser (industrien, potentielle samarbejdspartnere, studerende osv) 4

5 BIOLOGER LBL 1. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITY Hvordan ser min dag ud? › Mails › Møde med studerende, internt møde eller med samarbejdspartnere › Planlægning › Interne mails, projektsamarbejde › Arbejdsro om eftermiddagen… Eller › Undervisning hele dagen Eller › Projektmøde ude af huset Eller › Arbejder hjemme for at få sammenhængende ro til fx en publikation eller læse et speciale igennem som jeg skal være censor på 5

6 BIOLOGER LBL 1. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITY Hvad arbejder jeg med? › Proteiner › Molekylær funktionalitet › Milk genomics – genernes betydning for mælkens sammensætning og kvalitet › Proteomics og peptidomics › Proteolyse i mælk – produktkvalitet, enzymer › Bioaktive peptider › Separation af proteiner og peptider, analytisk og preparativt, multivariat statistik › Enzymatiske assays, immunoblots › Massespektrometri › Processering af mælk, mejeriprocesser › Tilgrænsende områder: celleassays, primær produktion, industri processer, genomics 6

7 BIOLOGER LBL 1. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITY Biologien i mit arbejde › Forståelse for organismer, latinske betegnelser, har et system for hvordan det levende er ”organiseret” › Biokemi, struktur af molekyler, cellebiologi, blodkoagulation, organ funktion › Sammenlignende biologi, fx i milk genomics, biologi bag laktation, mælk fra forskellige organismer › Interessen for det levende og forstå dets processer › Strukturere information › Gå til det vigtige – men bevare nysgerrigheden › Søge information › Formidle viden › Skabe sammenhængende forskning der giver resultater der kan bruges 7

8 BIOLOGER LBL 1. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITY Eksempler på resultater › Betydningen af celletal for mælkens kvalitet › Automatisk malkning og sortering af mælk › ”opdaget” et nyt protein i mælk › Vist hvilke enzymer, der findes i mælk › Hvad betyder koens laktationsstadie for mælkens sammensætning › Betydning af proteiner i æggehvide for hvor god den er til at blive kogt og pillet industrielt › Bioaktive peptider, der virker sårhelende › Hvorfor er noget mælk dårlig til at lave ost af? › Kan vi avle os ud af det? › Posttranslationelle modifikationer af mælkeproteiner og betydning for funktionalitet 8

9 BIOLOGER LBL 1. MARTS 2011 AARHUS UNIVERSITY Vigtige punkter på personligt plan › Refleksion over hvad der driver mig › Hvad giver mig energi? › Hvad vil jeg bruge min tid på? › Hvad er jeg god til? › Hvad vil jeg gerne blive bedre til? › Hvad har jeg brug for, for at kunne yde? › Hvordan lader jeg op? › Personlighedsprofilering, personlig udvikling og coaching › Samarbejde, lære af andre, feed-back, turde spørge og sige hvad man ikke ved › Grænser mellem arbejde og privatliv eller flyder det sammen? › Hvornår performer jeg bedst? › Forberedelse kontra inspiration, intuition kontra mål….. 9


Download ppt "DEPARTMENT OF FOOD SCIENCE Faculty of Agricultural Sciences AARHUS UNIVERSITY FRA BIOLOGISTUDIE TIL SENIORFORSKER LOTTE BACH LARSEN IINSTITUT FOR FØDEVAREKVALITET."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google