Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den koordinerede ungeindsats

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den koordinerede ungeindsats"— Præsentationens transcript:

1 Den koordinerede ungeindsats

2 Den Koordinerede Ungeindsats - Ideen
Billund Kommune har de seneste år haft stigende fokus på at sikre uddannelse og beskæftigelse til unge. Vi gjorde noget …… men ikke nok! …de eksisterende samarbejdsformer på tværs af organisationen, var ikke i stand til at opfange unge med komplekse problemstillinger, og deraf kontakt i flere afdelinger i Kommunen …yderligere var der unge, der ”gik under radaren” …vi opdagede dem ikke før de søgte kontanthjælp. Med baggrund i dette, besluttede Byrådet i Billund Kommune i budgetforliget for 2013, at iværksætte en Koordineret ungeindsats.

3 Den Koordinerede Ungeindsats - Ideen
At den unge oplever at møde én organisation, og er med til at lave én plan for sig selv. At inddrage den unge som medproducent i egen proces. At reducere gruppen af unge der debuterer på kontanthjælp, når de fylder 18 år. At reducere gruppen af unge i Billund Kommune, der har været på kontanthjælp i mere end et år.

4 Proces omkring udvikling af Den Koordinerede ungeindsats
Børne- og kulturdirektøren Social- og sundhedsdirektøren UU PPR Familie-afdelingen Ungdoms-skolen SSP Jobcenter Voksen-afdelingen Voksen udviklings-hæmmede Social psykiatrien

5 De to ben for Den koordinerede Ungeindsats
Optimering Målrettet og opsøgende Formål Sikre rette hjælp og få kontakter Etablere og fastholde kontakt med henblik på at den unge kan indgå i kommunens tilbud. Målgruppe ”15-30 år, der er i risiko for at få personlige, sociale, kognitive, familiære eller samspilsmæssige vanskeligheder.” ”De unge mellem år, som ofte ikke ved hvad man kan gøre, og som måske ikke en gang er i stand til at søge hjælp hos kommunen.”

6 Proces - forudsætninger
Commitment fra alle fagområder til: Leveregler Samarbejsform Ledelsesmæssigt fokus og deltagelse Tilgang til den unge og viden om denne Tovholderfunktion - ikke at ride sine egne kæpheste Opgaven Opgaven: ”Sammen med den unge at skabe mulighed for, at den unge kan udleve sit potentiale, og se sig selv som en ressource i samfundet”

7 Leveregler for samarbejdet i Den koordinerede ungeindsats
Den unge er ekspert i eget liv Vi vil være eksperter i processer og metoder, ikke i andres liv Vi vil finde de rigtige eksperter, nemlig de unge, dem der har brug for indsatsen I processen vil vi tilskynde til vilde ideer, som også kan være skæve Hvert medlem af gruppen skal dele og kommunikere sin viden Vi vil holde fokus – en plan ad gangen Vi vil afholde os fra at dømme og kritisere andre, og i stedet bygge på deres ideer Hvis ikke en fælles plan slår rødder hos alle parter, har vi ikke en plan

8 Resultater og gevinster – indtil nu
Citat fra en ung: ”Det har givet mig lyst til, at åbne mig over for en anden for første gang i lang tid” ”Jeg har fået hjælp til at takle de svære tider, og det har givet mig mere mod på at vise, at jeg godt kan” Organisationen er blevet bedre til at samarbejde på tværs Det er blevet legalt ikke at være ekspert – vi skal ikke vide alt og have løsninger på alt Nye faglige fora på tværs af forvaltningsområder er opstået Der arbejdes ind mellem eksisterende systemer og indsatser Færre debuterer på kontanthjælp Færre på kontanthjælp efter et år

9 Målgruppen Halvdelen af de ca. 40 unge der deputerer på kontanthjælp når de fylder 18 år, er fortsat på kontanthjælp 5 år efter. Ca. 67 unge mellem 16 og 29 år, har været på kontanthjælp i over 1 år.


Download ppt "Den koordinerede ungeindsats"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google