Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

‘Kan vi gøre det billigere og bedre?’ : En undersøgelse af mulighederne for at anvende administrative data i beregningen af det danske industriproduktionsindeks.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "‘Kan vi gøre det billigere og bedre?’ : En undersøgelse af mulighederne for at anvende administrative data i beregningen af det danske industriproduktionsindeks."— Præsentationens transcript:

1 ‘Kan vi gøre det billigere og bedre?’ : En undersøgelse af mulighederne for at anvende administrative data i beregningen af det danske industriproduktionsindeks.

2 Konteksten Respondentbyrde Mere og hurtigere data Billigere produktion (efficiens) Nye datamuligheder

3 Industri produktionsindekset Månedlig indikator for industriproduktionen Svær at måle Metoden der anvendes i Danmark Omsætning t + (Lager t – Lager t-1 )

4 Spørgeskemaet

5 Sammenligning VAT og IPI

6 Tre hovedproblemstillinger Er der andre muligheder for at skaffe data om lager? Nej, ikke umiddelbart Kan man ’rense’ momsdata for omsætning fra handelsvarer? Ja, man kan bruge Prodcom statistikken Kan man fordele momsomsætningen på faglige enheder? Nej, ikke uden store kvalitetsforringelser  Svært at bruge momsdata for hele stikprøven!

7 Nøgletal for stikprøven

8 Resultater – IP total

9 Resultater II - Investeringsgoder

10 Resultater III - Elektronikindustri

11 Konklusioner Der er mulighed for at bruge momsdata for en betydelig andel af stikprøven  respondentbyrde kan mindskes  reduktion i arbejdsbyrde Men der er kvalitetsmæssige problemer behov for alternativt mål for lager der kan være store afvigelser på mere detaljerede niveauer


Download ppt "‘Kan vi gøre det billigere og bedre?’ : En undersøgelse af mulighederne for at anvende administrative data i beregningen af det danske industriproduktionsindeks."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google