Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Baresso.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Baresso."— Præsentationens transcript:

1 Baresso

2 Knowledge sharing / Knowledge creating Tavs viden vs eksplicit viden
Den faglige problemstilling generelt, inklusiv centrale begreber og eventuelt illustration(er). Knowledge sharing / Knowledge creating Tavs viden vs eksplicit viden Ifølge Nonaka and Konno findes der 4 faser: Socialisering, Eksternalisering, Kombination, Internalisering Løsning af intranetproblemstilling: De forskellige faser kan bruges til at belyse forskellige kontekster i organisationen.

3 Den faglige problemstilling i den specifikke case, dvs
Den faglige problemstilling i den specifikke case, dvs. en faglig analytisk vinkling af casen Kan bruges som et værktøj til at analysere forskellige problemstillinger i Baressos brug af podio. “Externalization requires the expression of tacit knowledge into comprehensible codified forms that can be understood by others. The individuals’ intentions, norms and beliefs thus become integrated with the group’s knowledge” Eksmpel: En medarbejder har fundet en måde at tilfredsstille kunderne på, og dette bliver hurtigt en del af vedkommendes arbejdsmetode (socialisering). Medarbejderen deler det på podios aktivitetsstrøm, I et sprog af den organisatoriske kontekst, således at andre medarbejder kan gøre brug af denne metode (eksternalisering).På denne måde kan organisationen bruge det til at udvikle nye strategier overfor kunderne (kombination). Når denne proces er løbet igennem et antal tilstrækkelige gange, bliver det til (internalisering), altså en del af organisationens tacit knowledge.

4 Feltobservation som forundersøgelse:
Hvordan en kvalitativ empirisk undersøgelse, der stiller skarpt på problemstillingen, kan designes. Feltobservation som forundersøgelse: Er medarbejderne bekendte med podio? Er de omstillingsparate? Lytter de til ledelsens ændringer? Fokusgrupper Alle medarbejderne fra toppen til gulvet – Alle skal vide hvordan man bruger podio Fokusgruppen skal lægge vægt på: Alle skal have lyst til at dele viden. Fokus på at al tacit knowledge skal være eksplicit knowledge for organisationen. Ledelsen skal være god til at omstille den delte viden til viden skabelse i organisationen.

5 Hvordan resultatet af undersøgelsen kan medvirke til at sikre succes.
Organisationen skal være omstillingsparate Ledelsen skal være god til at omstille den delte viden til viden skabelse i organisationen. God til at følge op løbende. Baresso er en stor organisation, er alle afdelinger med? Er der nogle der halter? Motivere medarbejderne til at dele på podio. Skabe synlighed af organisationen med podio.


Download ppt "Baresso."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google