Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde."— Præsentationens transcript:

1 MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde

2 Sundhedspædagogisk kompetence 1. Opdateret viden om sundhed, risiko og sygdom 2. Pædagogisk viden og erfaring 3. Evne og lyst til at tage afsæt i deltagernes viden, roller og værdier 4. Evne til at gennemføre sundhedsfremmende undervisning og skabe lærerige rammer 5. Evne til at arbejde involverende 6. Evne til at evaluere sundhedsarbejdet, både hvad angår deltagernes udbytte og aktiviteternes umiddelbare og forventede effekt 7. Evne og lyst til at arbejde tværfagligt og overskride traditionelle fagskel

3 Tværfagligt samarbejde a) Afklare egen faglighed (viden og værdier) b) Afklare værdier og et fælles sundhedsbegreb c) Have blik for målgruppens indsigt, værdier og opfattelser af et godt liv d) Kunne kvalificere deres idéer og lade dem indgå i såvel målsætningsarbejde som konkrete aktiviteter e) I fællesskab gennemføre pædagogiske aktiviteter og løbende justere aktiviteternes indhold og form f) Udvikle egen evne til at bryde med normer, vante arbejdsgange og vedtagne sandheder!

4 Tværfaglige udfordringer At kunne se en sag fra flere sider At være opmærksom på både egne og andres værdier og de grundantagelser, værdierne bygger på At være opmærksom på egne og andres kompetencer At være i stand til at åbne sig over for partnernes viden og metoder og skabe rum for fælles refleksion At forholde sig åbent til indbyrdes forventninger og roller At involvere sig ’ægte’ i arbejdet og være autentisk – dvs. turde være den man er!

5 Den tværfaglige udfordring 1. At organisere sundhedsarbejdet med udgangspunkt i tværfaglige projekter 2. At kombinere en sundhedsfaglig og en pædagogisk tilgang til forebyggelse og sundhedsfremme 3. At formulere fælles (sundhedspædagogiske) mål i samarbejde med målgruppen

6 Spørgsmål Hvilken særlig faglighed har jeg i forhold til andre, som også arbejder med min målgruppe? Hvilken forståelse af min rolle har jeg i forhold til mine samarbejdspartnere? Hvilken viden trækker jeg (selv) på og hvilken viden trækker vi på, når vi arbejder sammen? Hvilke forventninger har politikerne og beslutningstagerne ift. de ting vi skal samarbejde om?

7 Opgave i praksis Beskriv en idé til en sundhedspædagogisk aktivitet, der involverer målgruppen Hvad er formålet? Hvad skal der gøres? Hvordan skal det gøres? Hvordan vil du arbejde på tværs? Lav en konkret handleplan Overvej hvordan du vil samle op undervejs?

8 Tak for denne gang!


Download ppt "MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google