Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Databehandling og formidling

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Databehandling og formidling"— Præsentationens transcript:

1 Databehandling og formidling
Indhold Meningsmålinger Vurdering af pålidelighed Spørgsmålsformulering Reliabilitet og validitet Hvordan skal en tabel læses? Hvad består en tabel af? Grafer og diagrammer

2 Meningsmålinger Den stigende anvendelse af meningsmålinger betyder at:
Målingerne mister skæret af videnskabelighed og eksklusivitet. Visse analysebureauer sænker kravet om en høj svarprocenten Manglende metodekritik Ikke-repræsentative målinger anvendes til at dokumentere befolkningens holdninger.

3 Vurdering af pålidelighed
Indsamlingsmetoden og –perioden? Afsenderen af undersøgelsen? Hvem har udført undersøgelsen? Hvem har betalt for den? Er undersøgelsens spørgsmål ’gode’ i forhold til det der undersøges?

4 Spørgsmålsformulering

5 Reliabilitet og validitet
Reliabilitet kan oversættes med en undersøgelses pålidelighed. Reliabilitet afgøres ved at spørge om, der er fejlkilder ved den måde undersøgelsen er fortaget på. Målet er at sikre højest mulig reliabilitet. Validitet kan oversættes med en undersøgelses gyldighed. Validiteten afgøres ved at spørge om, vi rent faktisk undersøger det, som vi har sagt, vi undersøger? Målet er at sikre højest mulig validitet.

6 Hvordan skal en tabel læses?
Overskriften: Hvad måler tabellen? Måleenhederne? Variabler i rækker og kolonner? Læse- og sammenligningsretningen? Hvilke tal i tabellen er vigtige? Er der afhængige og uafhængige variabler? Mønstre i tallene?

7 Hvad består en tabel af?

8 Grafer og diagrammer


Download ppt "Databehandling og formidling"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google