Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Transaktioner og ACID Spørgsmål 8. Transaktioner og ACID ACID (Atomicity, Consistency, Isolation, Durability) ACID-egenskaber er sæt egenskaber, der garanterer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Transaktioner og ACID Spørgsmål 8. Transaktioner og ACID ACID (Atomicity, Consistency, Isolation, Durability) ACID-egenskaber er sæt egenskaber, der garanterer."— Præsentationens transcript:

1 Transaktioner og ACID Spørgsmål 8

2 Transaktioner og ACID ACID (Atomicity, Consistency, Isolation, Durability) ACID-egenskaber er sæt egenskaber, der garanterer at databasetransaktioner bliver udført pålideligt. Atomicity Hvis ikke alle instruktioner i en transaktion bliver udført, bliver intet udført. Consistency Databasen er i en konsistent tilstand før og efter en transaktion. (Tranaktionen skal overholde evt. regler) Isolation Operationer på databasen har ikke adgang til data der behandles. Durablity Når en transaktion er blevet udført succesfuldt vil ændringerne være persistente.

3 Transaktioner og ACID Samtidighed og transaktioner Der kan opstå samtidighedsproblemer, ligesom i almindelige multi-trådede applikationer, dette kan løses vha. låse: En transaktion der har en read lock til et objekt, kan læse data, men ikke ændre denne. Det er muligt for flere transaktioner, at have read locks til det samme objekt. Normalt, kan kun en transaktion have en write lock til et objekt. Man skal være særlig opmærksom på deadlocks!


Download ppt "Transaktioner og ACID Spørgsmål 8. Transaktioner og ACID ACID (Atomicity, Consistency, Isolation, Durability) ACID-egenskaber er sæt egenskaber, der garanterer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google