Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Freud Drømmetydning Gruppe 14. Hvilken status og funktion har drømmen i forbindelse med tydningen? ”Jeg må hævde, at drømmen virkelig har en betydning,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Freud Drømmetydning Gruppe 14. Hvilken status og funktion har drømmen i forbindelse med tydningen? ”Jeg må hævde, at drømmen virkelig har en betydning,"— Præsentationens transcript:

1 Freud Drømmetydning Gruppe 14

2 Hvilken status og funktion har drømmen i forbindelse med tydningen? ”Jeg må hævde, at drømmen virkelig har en betydning, og at en videnskabelig metode til tydning af drømme er mulig.” (s.90) ”..og lærte mig derved, at en drøm kan være indskudt i den psykiske sammenkædning, der må følges bagud i erindringen fra patologisk idé. Det lå nu nær at behandle drømmen selv som et symptom og at anvende den tydningsmetode, der var udarbejdet for symptomerne, på drømmen.” (s.90)

3 Hvilken status og funktion har drømmen i forbindelse med tydningen? ”Det første skridt ved anvendelsen af denne metode viser os, at man ikke bør gøre drømmen som helhed, men kun de enkelte dele af dens indhold, til genstand for opmærksomhed.” (s.92) ”..jeg er tværtimod forberedt på, at samme drømmeindhold hos forskellige personer og i forskellig sammenhæng kan skjule forskellige betydninger.” (s.93)

4 Hvilke elementer og fremgangsmåde indgår i metoden til drømmetydning? En intensivering af hans opmærksomhed over for hans psykiske perceptioner. En udelukkelse af den kritik med hvilken han ellers plejer at sortere de tanker, der dukker op i ham – vigtigt at man iagttager og meddeler alt, hvad der går gennem hjernen. Fordelagtigt at indtage hvilende stilling og lukket øjnene. Personens forhistorie er vigtig at have

5 Hvilke elementer og fremgangsmåde indgår i metoden til drømmetydning? ”Ved hjælp af dette for selviagttagelsen nyvundne materiale lader både tydningen af de patologiske ideer og af drømmestrukturerne sig realisere. Som man ser, drejer det sig om at skabe en psykisk tilstand, der har en vis analogi til fælles med tilstanden, inden man sover ind.” (s. 91)

6 Hvilket mål har anvendelsen af drømmetydningens metode? ”Min hensigt er tværtimod med drømmetydningen at udføre et forarbejde til løsningen af neurosepsykologiens vanskeligere problemer.” (s.93)


Download ppt "Freud Drømmetydning Gruppe 14. Hvilken status og funktion har drømmen i forbindelse med tydningen? ”Jeg må hævde, at drømmen virkelig har en betydning,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google