Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Indkøb og indkøbspolitik i en privat virksomhed

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Indkøb og indkøbspolitik i en privat virksomhed"— Præsentationens transcript:

1 Indkøb og indkøbspolitik i en privat virksomhed
v/Dan Boyter, direktør Pressalit Group

2 En koncern – 3 divisioner

3 Profil anno 2006 Omsætning 555,3 mio.kr. Antal ansatte 469 Ansatte i DK 391 - heraf funktionærer i DK 143 Eksportomsætning ca. 80%

4 Vi får dem ind med modermælken
Vi lever vores værdier Vi får dem ind med modermælken

5

6 Det hele menneske I vil komme til at høre meget mere til dette i den nærmeste fremtid. Decartes sagde: Jeg tænker, altså er jeg. Hos Pressalit siger vi: Vi udvikler os. Altså er vi. Vi vil sørge for, at hver enkelt medarbejder - uanset hvor han eller hun sidder i koncernen - føler sig som en del af en spændende og udviklende arbejdsplads. Vi vil give plads til forskellighed. I et samarbejde, hvor det ikke er organisationen, der er det fast holdepunkt, men vores fælles værdier. Alt sammen styret og inspireret af de konkrete visioner og mål, der eksisterer for hver eneste virksomhed i koncernen. Vi er klar til fremtiden. Vi kan næsten ikke vente.

7 ”En virksomhed skal ikke styres oppefra. Den styres bedst indefra”
Færdigheder Evnen til formidling Coachrollen Opsøgende Vidensdeling/netværk Specialister? Hvordan? Coachrollen Indlevelsesevne Åbenhed Menneskesyn Tro over for sig selv Personlig- hedstræk Udvikling/ adfærd Personlig- hedstræk Motivation Erfaring/ Viden Uddannelse Praktisk/tillært erfaring Konstant udvikling/ begrebsverden Baggrund Jeg har stafetten - ? Lysten - ? Motivation Hvad driver mig?

8 Indkøb i Pressalit Group
Vi stiller et generelt krav til, at leverandøren som minimum opfylder hjemlandets love i relation til miljø- og arbejdsforhold.

9 Indkøb i Pressalit group
Pressalit Group ønsker at købe materialer til markedets ”rigtige pris”. Vi har intet mål om, at hovedparten af vores indkøb skal foretages globalt, men vi vælger for hvert enkelt vareområde de optimale leverandører, som kan være såvel danske som internationale. Selvom Pressalit Group er en miljø- og kvalitetscertificeret virksomhed (ISO 9001 & 14001), stiller vi ikke krav om, at alle vores leverandører skal være det. Men vi fokuserer meget på, at alle leverandører arbejder efter ”ISO-lignende" principper. Herved forstås, at vi finder det væsentligt, at leverandøren arbejder med proceskontrol, har procedurer i forbindelse med eventuelle reklamationer til korrigerende og forebyggende handlinger osv. Pressalit Group ønsker at fastholde nogle fælles retningslinier mht. leverandørkrav. Dette gælder ikke bare på kvalitetssiden, men også med hensyn til en etisk ”code-of-conduct”. Pressalit Group er endvidere tiltrådt FN’s Global Compact.

10 Global Compact

11 De 10 Global Compact principper
Menneskerettigheder: 1: Virksomheder skal støtte og respektere bevarelsen af internationale menneskerettigheder, og 2: Sikre at de ikke er medvirkende til overtrædelse af disse menneskerettigheder Standarter for arbejdsforhold: 3: Virksomheder skal fastholde medarbejdernes frihed til fagorganisering og anerkende retten til kollektive overenskomstforhandlinger, samt 4: Eliminere alle former for tvungen arbejde, 5: Begrænse børnearbejde, og 6: Fjerne diskrimination i forhold til ansættelse og beskæftigelse Miljø: 7: Virksomheder skal støtte en sikker tilgang til miljømæssige udfordringer, og 8: Iværksætte tiltag som fremmer en miljømæssig ansvarlighed samt 9: Opfordre til udviklingen og udbredelsen af miljøvenlig teknologi Anti-korruption: 10:Virksomheder bør arbejde mod alle former for korruption, inklusiv pengeafpresning og bestikkelse Vi er tiltrådt GC 10 punkter, hvorfor vi tilstræber at alle vores leverandører efterlever GC. Ligeledes stiller vi som minimumskrav at leverandørerne overholder det lokale lands lovgivning. Vi har især fokus på GC ifbm. leverandører i Asien (Kina, Taiwan og Japan).

12 Global Compact i Pressalit Group
Det er den enkelte division, som har ansvaret for at sikre, at deres leverandører efterlever Global Compact. Det sker via skriftlige bekræftelser, som fra divisionernes side bliver tjekket minimum hvert andet år. Håndtering i dagligdagen: Det er den enkelte division (Pressalit, Care, Saniscan), der har ansvaret for at sikre, at deres leverandører efterlever GC. Vi startede i 4. kvt med at indhente skriftlige bekræftelser fra leverandørerne, hvor de bekræfter, at de efterlever GC. Vi har besluttet, at vi laver opfølgning min. hvert 2. år. Ifbm. leverandørbesøg hos de pågældende leverandører. Her følger vi selvfølgelig op på, hvad der er bekræftet, og kan ved selvsyn gå ”endnu” dybere i deres dokumentation.

13 Træ til toiletsæder Til vores massive træsæder anvendes kun plantageteak og teak fra certificeret skovbrug fra Indien og Burma. Vi køber ikke FSC godkendt teaktræ - FSC (Forest Stewardship Countil) – stiftet 1993 af miljøorganisationer, som har udarbejdet et system til certificering af skovdrift. Kagi/Litauen – casen: Vi startede samarbejdet 1998, hvor vi havde behov for en ny billig kvalitetsbevist træsædeleverandør. Vi hjalp med indkøb af maskiner og teknisk bistand. I 2001/2 flyttede vi hele vores indkøb til Litauen pga. god kvalitet og rigtig pris. I 2004 gav vi dem rentefrit lån til bygning af ny produktionshal på 1200m2. Vi har senest ultimo 2006 ydet dem rentefrit lån til nyt lakeringsanlæg, nyt ventilationsanlæg og ny CNC-fræser. Nationalt: Samarbejde med Sjølund (beslag samling) Zig-Zag under Ry Kommune (år 2005) Statsfængslet Østjylland (år 2007) – montage af komponenter til dæmpere

14 Vi lytter Vi giver Vi leger Vi handler


Download ppt "Indkøb og indkøbspolitik i en privat virksomhed"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google