Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet."— Præsentationens transcript:

1 Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.

2 Glostrup Kommune. Hvilken betydning har deltagelsen i Projekt Mainstream betydet? - Borgeren? Er projektet synelig for borgeren? Har borgeren mærket at projektet har været det? - Kommunen? Forvaltningerne? Politikerne?

3 Glostrup Kommune. Er der sket forandringer med kommunens måde at håndtere diverse problemstillinger? -Børne- Skoleområdet. Ja, der vurderes nu altid om nye tiltag har handicapmæssige aspekter. -Erhvervs- og beskæftigelseområdet. Selv om det sker i begrænset omfang, så er man nu bekendt med at der skal kikkes på de handicappedes forhold.

4 Glostrup Kommune. Er arrangementerne blevet mere tilgængelige? Er Politikformuleringsprocesserne blev mere tilgængelige? Er den fysiske tilgængelighed blevet bedre? Ja, Ja, Ja.

5 Glostrup Kommune. Har handicaprådet modtaget flere sager til høring? - Ja, det er opfattelsen. Er sagerne blevet kvalitativt bedre, så rådet kan tage bedre beslutninger? - Ja, som en naturlig proces af det bedre grundlag.

6 Glostrup Kommune. Er det lykkedes kommunen at mainstreame handicapområdet. Ja, der er ingen tvivl om at det er lykkedes på Børne- skoleområdet, Men det kræver en vedholdende og stædig indsats at komme vejen rundt i alle forvaltninger.

7 Glostrup Kommune. Hvad skal der til for at fastholde de resultater som er opnået? - Ildsjælen er altafgørende. - Politiske beslutninger lige så afgørende. -At medarbejderne oplever at det betyder noget? Vi skal have succeshistorierne fortalt. Ros til medarbejderne, også fra organisationerne. - Handicaprådene skal være opmærksomme på værktøjerne.

8 Glostrup Kommune. Hvilke udfordringer er der i at forankre resultaterne? - Få sager på områderne. - Som nævnt under fastholdelse, succeshistorier. -Virksomhedsplaner. - Handicaprådet.

9 Glostrup Kommune. Hvad vil du selv gøre? Bruge den politiske indflydelse, den tålmodige vinder ofte. Hvad vil Handicaprådet gøre? Hvad vil forvaltninger og ledelse gøre? Først og fremmest sikre at værktøjerne bliver brugt, og ikke mindst fastholde at der til stadighed er en tovholder.


Download ppt "Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google