Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Internationalisering på SUND - strategi At styrke den internationale dimension i fakultetets uddannelser. Studerende skal tilegne sig et globalt perspektiv,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Internationalisering på SUND - strategi At styrke den internationale dimension i fakultetets uddannelser. Studerende skal tilegne sig et globalt perspektiv,"— Præsentationens transcript:

1 Internationalisering på SUND - strategi At styrke den internationale dimension i fakultetets uddannelser. Studerende skal tilegne sig et globalt perspektiv, en tværkulturel forståelse og sproglige kompetencer, der kvalificerer dem til at blive en del af det internationale arbejdsmarked. Optimale rammer for at rekruttere internationale studerende. Udbygge samarbejdet om udvikling af fællesuddannelser (joint degree).

2 Internationalisering på SUND - prioriteter 1: Eksisterende uddannelser 2: Indgående studerende 3: Udgående studerende 4: Samarbejde om uddannelser

3 Internationalisering på SUND - 1 Integrere global health-perspektiver i fakultetets uddannelser (hvor det er relevant.

4 Internationalisering på SUND - 2 Løbende vurdere behovet for udbud af engelsksprogede uddannelsesaktiviteter Internationale studerende skal integreres i et velfungerende modtageapparat Syddansk Universitet uddeler stipendier til studerende, som søger ved enkelte af universitetets engelsksprogede uddannelser Det skal sikres, at underviserne har de nødvendige sproglige og interkulturelle kompetencer på sådanne uddannelseselementer

5 Internationalisering på SUND - 3 Allerede eksisterende muligheder for at studerende ved fakultetets uddannelser kan tage meritgivende udlandsophold skal synliggøres (jf. hjemmeside) Alle fakultetets uddannelser skal have mulighed for at indlejre et fuldt meritgivende internationalt studie- eller praktikophold i deres uddannelse (synes godt om) Vejledning af de studerende i forbindelse med planlægning af udlandsophold skal professionaliseres (i samarbejde med internationalt kontor, dedikerede faglige vejledere m.fl.) Proces for forhåndsgodkendelse og meritoverførsel af uddannelseselementer gennemført på et udenlandsk universitet skal smidiggøres (hvordan?) Støtte studenterorganisationer, der fremmer det internationale samarbejde (vedrørende sundhedsrelaterede forhold)

6 Internationalisering på SUND - 4 Allerede eksisterende samarbejdsaftaler om uddannelse med udenlandske universiteter skal synliggøres. Etablering af strategiske alliancer om uddannelse med udenlandske universiteter (gerne flere samarbejdsaftaler)

7 Et par spørgsmål Hvilken rolle kan det internationale udvalg ved IOB spille i den videre udvikling og implementering af fakultetets strategioplæg? Hvad har vi brug for at få afklaret, melde ind i den henseende? Har vi et bud på en samlende vision for internationalisering af de uddannelser, der er mest i fokus ved IOB? Kan/skal de fire overordnede prioriteter prioriteres indbyrdes – skal der fx være mere fokus på at rekruttere indgående studerende i forhold til at facilitere en øget strøm af udgående studerende? Skal praktik i udlandet anvendes som konkret redskab, være et pejlemærke? Er der brug for partnerbesøg og/eller opdyrkning af nye relationer? Hvordan kommer fakultetets internationaliseringsstrategi til at hænge sammen med generelle universitets satsninger som De Studerende i Centrum (2011-15 det overordnede mål er at skabe et motiverende studiemiljø, hvor læringen er inspirerende og servicen kompetent)?


Download ppt "Internationalisering på SUND - strategi At styrke den internationale dimension i fakultetets uddannelser. Studerende skal tilegne sig et globalt perspektiv,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google