Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

“Når jeg anvender et ord”, sagde Klumpe-Dumpe temmelig hånligt, ”så betyder det lige netop, hvad jeg vil have, det skal betyde - hverken mere eller mindre.”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "“Når jeg anvender et ord”, sagde Klumpe-Dumpe temmelig hånligt, ”så betyder det lige netop, hvad jeg vil have, det skal betyde - hverken mere eller mindre.”"— Præsentationens transcript:

1 “Når jeg anvender et ord”, sagde Klumpe-Dumpe temmelig hånligt, ”så betyder det lige netop, hvad jeg vil have, det skal betyde - hverken mere eller mindre.” ”Men spørgsmålet er”, sagde Alice ”om du kan få ordene til at betyde vidt forskellige ting.” ”Spørgsmålet er”, sagde Klumpe-Dumpe, ”hvem det er, der bestemmer. Det er det, der er afgørende.”

2 Misbrug = Skadeligt brug
A. Fysisk eller psykisk skade B. Skaden klart påviselig C. Varighed > 1 måned eller gentagne gange i løbet af et år D. Afhængighed udelukket

3 Afhængighed > 2 af følgende > 1 måned eller gentagne gange i løbet af et år 1. Trang 2. Svækket evne til at styre indtagelsen, eller nedsætte brugen 3. Abstinenssymptomer 4. Toleransudvikling 5. Dominerende rolle med hensyn til prioritering og tidsforbrug 6. Vedblivende brug trods erkendte skadevirkninger

4 Brug Misbrug Afhængighed
Normalt Social afvig ”Tilstand”

5

6

7 Cannabisafhængighed Hos 32 % blandt dem der nogensinde var diagnosticeret som cannabisafhængige ophørte brug i løbet af en 20 måneders periode (Perkonigg & al. Addiction 1999) Cannabisafhængighed er en tilstand med en høj grad af spontanhelbredelse i fravær af behandling (Hall & Pacula, 2003) Mange personer opfylder kriterierne for afhængighed. Men vi er stadig ikke sikre på hvad det betyder (Michael Farrell, Addiction, 1999)

8 Brug Misbrug Afhængighed
Normalt Social afvig ”Tilstand”

9 Brug, misbrug, afhængighed og ”afhængighed”
Afhængighed som vi ser det i klinikken – når vi ser det

10 Selektion som bestemmende for vores opfattelse af
afhængighed Afhængighed Afh. i behand lingssystemet Den afh. vi ser

11 Konklusion Misbrug og afhængighed er hyppigere end vi tror Afhængighed er langt fra altid en kronisk tilstand Afhængighed er ikke en diagnostisk enhed De afhængige i behandlingssystemet er en selekteret gruppe Vi diagnosticerer normalt ikke afhængighed De afhængige som vi ser er en yderligere selekteret gruppe


Download ppt "“Når jeg anvender et ord”, sagde Klumpe-Dumpe temmelig hånligt, ”så betyder det lige netop, hvad jeg vil have, det skal betyde - hverken mere eller mindre.”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google