Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren"— Præsentationens transcript:

1 Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren
Flamingo Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren

2 Problemformulering Vi har valgt at skrive om flamingoen fordi vi ikke vidste så meget om den så vi synes det kunne være spændene og så har den en flot farve. Vi vil gerne vide dens levevilkår og hvorfor den er lyserød. Desuden vil vi gerne vide noget om dens fortid og noget om dens unger. Vi vil også gerne vide hvordan dens krop er bygget.

3 Udseende Den store flamingo er den største flamingo. Den kan blive cm høj , den har et vingefang på cm. Den vejer 3-4kg. Den store Flamingo har lange lyserøde ben og en lang s -formet hals. Flamingoens lyserøde fjerdragt gør den let at kende , men dens kendetegn er dens speciale næb. Næbbet er lyserødt og sort i spidsen, det er kraftig bygget og knækker midtvejs nedad. Når en flamingo flyver er benene og halsen strakt helt ud. Dens vingespidser er sorte. Flamingoen flyver med hurtige vingeslag. Hunnen er noget mindre end hannen. Når flamingoen ikke er særligt gammel er fjerdrageten ikke lyserød men grå brun og det er næbbet også. De lange ben er også brun sorte.

4 Flamingoens fortid Flamingoen har været på jorden i 30 millioner år og man har fundet forsteninger fra nogle steder som der ikke lever flamingoer på i dag. Så i gamle dage har deres levested været større.

5 Alder Hvor gammel kan en flamingo blive ? En stor flamingo Kan blive 20 år i Naturen og helt Op til 50 år i Fangeskab.

6 Flamingokød Kan man spise flamingoer? I romertiden betragtede man flamingoens tunge som en delikatesse. Og for 30 år siden spiste man både flamingoer og deres æg.

7 Føde Flamingoens mad er meget varieret. Den lever af små hvirvelløse dyr, insekter, krebsdyr , Bløddyr og orme. Den indtager Også en del mudder, hvor den sier mikroskopiske bakterier, alger og krebsdyr fra. Når flamingoen søger føde, stikker den hovedet og ofte halsen ned i Vandet. Flamingoens næb er meget specielt bygget så det er nemmere at spise for flamingoen. Næbbet fungere også som et filtrere.

8 levested

9 Levested Flamingoen lever i Sydamerika, Afrika og nogle steder i Europa. Det kan være lande som Kasakhstan, Frankrig og Indien, Flamingoer lever på steder hvor andre dyr må gi op.

10 drægtig Den er kønsmoden ved 2-3 års alderen. Som regel ligger flamingoen kun 1 æg af gangen. Reden består af en mudderkegle med et æg. Efter klækker æget. I de subtropiske lande skifter Yngletiden afhængig af regntiden.

11 parringsdans Når flamingoen skal til at parre sig danser de foran hinanden. De spreder vingerne, når de kommer længere ind i dansen står de bryst mod bryst og snor deres hals om hinanden.

12 Unger Ungerne har korte ben og de ligner ikke de voksne flamingoer. Allerede efter få dage forlader ungerne redden. Ungerne er gode løbere og gode svømmere. Når ungen bliver ældre får den brun fjerdragt. Flamingoen for den røde farve ved 2-4 års alderen

13 Den lyserøde farve I naturen får flamingoen sin lyserøde farve fra de ting den spiser, som er små krebsdyr og alger. I zoologiske haver får flamingoen rød farvestof i dens mad så den får den samme lyserøde farve som i naturen.

14 Flokdyr Flamingoen lever i store flokke. Og de kan lig at leve i flokke. Nogle steder kan man finde flokke helt op på tusinde flamingoer.

15 Arter Nogle arter er truet fordi deres levested bliver ødelagt. Der er andre arter som fx Cariber flamingo.

16 Kan den flyve Kan en flamingo flyve? Ja en flamingo kan godt flyve.

17 Navnet Navnet flamingo stammer fra latin og betyder flamme og det hentyder til den rosa Fjerdragt.


Download ppt "Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google