Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Virksomhedens sociale kapital Selskab for Arbejdsmiljø 8. Oktober 2008 Kristian Gylling Olesen Ph.d.-studerende Eva Thoft/ Arbejdsmiljøkonsulent/Grontmij.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Virksomhedens sociale kapital Selskab for Arbejdsmiljø 8. Oktober 2008 Kristian Gylling Olesen Ph.d.-studerende Eva Thoft/ Arbejdsmiljøkonsulent/Grontmij."— Præsentationens transcript:

1 Virksomhedens sociale kapital Selskab for Arbejdsmiljø 8. Oktober 2008 Kristian Gylling Olesen Ph.d.-studerende Eva Thoft/ Arbejdsmiljøkonsulent/Grontmij | Carl Bro

2 Baggrund Globalisering og Velfærd Fra makroøkonomisk styring til institutionel styring Nye ledelsesværktøjer og ledelse af frontløberne i leveringen af velfærden. Hvad er et godt miljø at arbejde i? En virksomhed med høj social kapital

3 Definition Virksomhedens sociale kapital er den egenskab der sætter organisationens medlemmer i stand til i fællesskab at løse dens kerneopgave Det er ikke medarbejdere og ledere der skaber værdi. Det er medarbejdere og ledere der er forpligtet på hinanden der skaber værdi. Fx at medarbejdere viser godt kollegaskab hvor man ”gør mere end man strengt taget får sin løn for”, og lederen der ”giver uden at hensigten er at få det samme igen en til en”.

4 Dimensioner i virksomhedens sociale kapital Samarbejds- evne TillidRetfærdighed

5 Social kapital pointer Tillid - fleksibel tilpasning og praktiske løsninger Legitimt med forskellige interesser, men med et fælles hensyn. Fair håndtering af modstand. Normer for gensidige forpligtigelser – investeret følelser på arbejdet. Social kapital – en trivsels evaluator og en udviklingsresurse.

6 Konklusion At tingene foregår på en ordentlig måde er altså afgørende for at medarbejdere gerne vil samarbejde og bidrage med værdi til virksomheden. Og det viser sig at det også er afgørende for arbejdsmiljøet og helbredet.


Download ppt "Virksomhedens sociale kapital Selskab for Arbejdsmiljø 8. Oktober 2008 Kristian Gylling Olesen Ph.d.-studerende Eva Thoft/ Arbejdsmiljøkonsulent/Grontmij."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google