Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Implementering af strategi

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Implementering af strategi"— Præsentationens transcript:

1 Implementering af strategi
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 9

2 Det strategiske overblik

3 . Vigtige fokusområder for at implementering bliver en succes
Der skabes sammenhæng mellem strategiens indhold og implementering. Bruge forskellige former for implementering til forskellige typer forandringer. Forstå forandringssituationen. Kortlægge og overvinde modstand mod forandringer. Operationalisere strategien for den enkelte medarbejder. Kommunikere strategi og forandringer. Med rette valg af kommunikationsmidler. Måle succes med implementering.

4 Sammenhænge

5 Forandringsbehov

6 Forandringstyper

7 Modstand mod forandringer

8 Årsager til modstand Formålet med ny strategi står ikke klart.
Tvivl om ledelsens engagement i forandringen. Forandringens konsekvenser og omkostninger lægges ikke frem. Væsentlig ændring af arbejdsforhold. Forandringen virker risikobetonet. (Usikkerhed)

9 Kan minimeres ved Forudgående information
Inddragelse af medarbejdere når det er muligt. Indflydelse på form og art. Fasevis indføring. Forhindringsanalyse. - hvad taler for forandringe? - hvad taler imod forandringen?

10 Operationalisering Definition:
”Skabe direkte sammenhæng mellem de overordnede strategiske mål i strategien og den enkelte medarbejders arbejdsområde og opgaver.

11 Den gode strategiproces
Motivation og engagement. Forklaringer på hvorfor resultatet bliver som det gør. Klarhed i forventninger til præstation. Fælles læring, som skaber fælles opfattelse. Højere ambitionsniveau. Loyalitet overfor de trufne beslutninger.

12 Operationalisering

13 Operationalisering

14 Kommunikation ”Lederens evne til at formidle værdier, vision og mål er den afgørende forudsætning for, at få alle medarbejdere til at arbejde i samme retning”. ”Målet med den interne kommunikation er at identificere og vedligeholde gensidigt gode relationer mellem virksomheden, og de medarbejdere, af hvis indsats dens succes afhænger.”

15 Kommunikation

16 Kommunikation

17 Kommunikation

18 Opgave … På side 447 omtales virksomhedens risikostyring.
Hvilket risikoelement er IKKE medtaget. ? Tip. Finanstilsynet har pålagt bestyrelsen at sikre, at der tages højde om risikoelementet. – Der findes en dansk standard til sikring af risikoelementet.


Download ppt "Implementering af strategi"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google