Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen."— Præsentationens transcript:

1 Forebyggelsespakken om hygiejne

2 Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen for Sundhed, Kultur og Fritid. – (temaplanen er gældende for en 8 årig periode) I processen er nedsat tværfagligt sammensatte grupper, hvor overskrifterne er: –Det gode hverdagsliv –Det gode arbejdsliv

3 Implementering af hygiejnepakken Hvor skal vi hen? Hvorfor? Hvordan?

4 Hvor skal vi hen? Udvikle en hygiejneorganisation på tværs af de kommunale forvaltninger, der danner rammen for hygiejnearbejdet i kommunen. Skabe en gennemsigtighed i hygiejneorganisationen, så den skaber grundlag for de operationelle aktørers hygiejnearbejde.

5 Effektivisere indsatserne i kommunen ved at flere indsatser samtænkes og supplerer hinanden – kommunale netværk. Øge fokus på vigtigheden af en god renhedstilstand.

6 Hvorfor? Smittespredning forårsager stor belastning for borgeren, kommunen og samfundet i form af sygefravær, sygehusindlæggelser og tabt arbejdsevne. Mangelfuld hygiejne bidrager til udbredelsen af smitsomme sygdomme. Øget forekomst af resistente bakterier kræver øget opmærksomhed på god hygiejne

7 For særligt sårbare borgere kan smitte med en infektionssygdom, have alvorlige konsekvenser.

8 Eksempel på kommunale omkostninger forbundet med mangelfuld hygiejne. Små børns infektioner er årsag til ca. 40% af forældres fravær fra arbejde. Hver forkølelsesperiode resulterer i gennemsnitlig 8,7 tabte arbejdstimer, pga. sygefravær, nedsat arbejdsevne og på pasning af syge børn.

9 Hvordan? Udarbejde en overordnet kommunal hygiejnepolitik Udarbejde lokale hygiejneprocedurer

10 Indgå aftale med Regionens IHE. Udarbejde en hygiejnehåndbog gældende for Vejen Kommune. Iværksætte indsatser indenfor flg. Fire områder: –Rammer –Akutberedskab –Løbende opgaver –Information og undervisning

11 Hygiejne - sundhedsplejen Bekendtgørelse om forebyggende sundhedsydelser for børn og unge – Kommunalbestyrelsen skal tilbyde bistand fra den kommunale sundhedstjeneste herunder oplysninger om hygiejne. Konsulentfunktion

12 konsulentfunktion 1 sundhedsplejerske med specialviden indenfor konsulentfunktion. –Hygiejne audits i institutioner –Udsender nyhedsbreve 3 gange årligt –Underviser institutionspersonale i håndhygiejneprogram –Rådgiver institutioner med særlige hygiejne-problematikker- infektioner som børnesår m.m. –Deltager i en hygiejnegruppe sammensat på tværs af tandplejen, social-og ældre og sundhedsplejen –Forestår en event i kommunen på den årlige ”hygiejnedag”


Download ppt "Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google