Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Www.regionmidtjylland.dk Region Midtjylland i Shanghai.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Www.regionmidtjylland.dk Region Midtjylland i Shanghai."— Præsentationens transcript:

1 www.regionmidtjylland.dk Region Midtjylland i Shanghai

2 2 ▪ www.regionmidtjylland.dk Baggrund  I november 2003 underskrev Århus Amt - nu RegionMidtjylland - en søsterby-samarbejdsaftale med Shanghais bystyre. Hensigten var at fremme et gensidigt samarbejde inden for forskellige områder som eksempelvis videnskab, teknologi, miljø, handel, kultur, sundhed m.v.  Som en konsolidering af samarbejdet med Shanghai- regionen åbnede Århus Amt i fællesskab med Århus Kommune i juni 2006 et repræsentationskontor i forbindelse med det danske generalkonsulat i Shanghai.  Siden december 2007 – placering i incubatorordningen på Innovationscentret  I dag er samarbejdet bemandet med en fuldtidsmedarbejder i Regionen, 1/10 medarbejder fra Århus Kommune en ½-tids ansat dansker i Shanghai, samt kinesisk assistance.

3 3 ▪ www.regionmidtjylland.dk Århus amt – Shanghai Underskrivelse af samarbejdsaftale i 2003

4 4 ▪ www.regionmidtjylland.dk Og i marts 2008…

5 5 ▪ www.regionmidtjylland.dk Formålet med kontoret  I endnu højere grad at udnytte den gode kontakt, der - via søsterby-samarbejdsaftalen - er skabt til Shanghais bystyre.  At sikre, at kontakten til bystyret kan gavne de virksomheder, organisationer og vidensinstitutioner i regionen, der har interesser i såvel Kina som Shanghai.  At sikre, at mulighederne for et samarbejde mellem midtjyske aktører og aktører fra Shanghai-regionen udnyttes og på sigt forøges.  Kontoret er: brobygger, kontaktformidler, RMs forlængede arm i Kina...

6 6 ▪ www.regionmidtjylland.dk Målgruppe  Regionens virksomheder, erhvervsfremme- og netværksorganisationer, offentlige, uddannelses- og forskningsmæssige institutioner, der har eller vil igangsætte projekter, og hvor eksempelvis formidling af kontakt til Shanghais bystyre kan gøre en forskel.  Kontoret servicerer som udgangspunkt ikke private borgere samt enkeltstående virksomheder, der eksempelvis ønsker rådgivning om outsourcing eller etablering af dele af virksomheden, markedsanalyser osv. Der henvises til det Danske Generalkonsulat eller Innovationscentret i Shanghai.  Alle henvendelser vil blive vurderet i henhold til deres perspektiver for regional udvikling, herunder i relation til den overordnede strategi for Region Midtjylland.

7 7 ▪ www.regionmidtjylland.dk Service ydelser  Vedligeholde, pleje og udbygge samarbejdet med bystyret i Shanghai – herunder Foreign Affairs Office og de forskellige kommissioner.  Markedsføre Region Midtjylland og Århus Kommune.  Medarrangør af politiske og virksomhedsmæssige delegationsbesøg i både Kina og Regionen  Formidle projekter for kinesiske samarbejdspartnere på vegne af midtjyske projektpartnere eller ’åbne døre’ for, at sådanne møder kan finde sted mellem projektpartnerne selv.  Videreformidle information om konferencer, trends, sam- arbejdsmuligheder mv. i Shanghai området til midtjydske aktører.

8 8 ▪ www.regionmidtjylland.dk Nye projekter i 2008  Underskrivelse af ny søsterby samarbejdsaftale – marts 2008  Indgå rammeaftale med Shanghai Science and Technology Commission omkring samarbejde indenfor energi, miljø, IKT, nano-teknologi og sundhed.  Energi-delegation fra Shanghai besøgte Danmark og RM i april 2008.  IT delegation (arbejdsgruppe under IT rådet) i Shanghai i september 2008.  RM og Århus Kommune deltager med 2 talere ved Ældre konferencen i Shanghai i september.  ‘Event’ i november i Danmark i forbindelse med 5 års jubilæet for samarbejdet mellem Shanghai og RM. Fokus: IT og Innovation – link til rammeaftalen.

9 9 ▪ www.regionmidtjylland.dk Videreudvikling af igangværende projekter: Handicapsectoren – rehabiliteringsmetoder samt hjælpemiddelundervisning. Træning i RM Neuro – RM specialister inden for rehab og kirurgi fra RM på besøg på Huashan og Yueyang hospitaler (TCM) Better life – the Education Community. Et samarbejde mellem VIA University College og Smith, Hammer & Lassen Arkitekter. Denmark-China partnership 2009. Match making inden for fødevarer. Arrangeret i samarbejde med Region Norddanmarks EU kontor og Vækst forum. Promovering af turisme i Kina. Samarbejde mellem Region Midtjylland, Region Syd Danmark og Region Nord i Kina.


Download ppt "Www.regionmidtjylland.dk Region Midtjylland i Shanghai."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google