Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Møde i Vandløbs- og Ådalssektionen 5 januar 2007.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Møde i Vandløbs- og Ådalssektionen 5 januar 2007."— Præsentationens transcript:

1 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Møde i Vandløbs- og Ådalssektionen 5 januar 2007

2 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Dagsorden 1.Tour de Table 2.Introduktion til sektionen 3.Briefing om projekter 4.Oversigt over laborantarbejdet 5.Specialestuderende 2007 6.Vigtige nyheder 7.Eventuelt

3 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Forsknings-, rådgivnings- og overvågningstemaer i sektionen Forskning inden for vandløb og ådale samles i én sektion for at opnå en forskningsmæssig slagkraftig enhed (kritisk masse) og fagligt at kunne dække hele vandløbs- og ådalssystemet. Forskningen omfatter både de fysisk-kemiske og økologiske forhold i vandløb og ådale, samt hydrologisk modellering og fosformodellering på oplandsniveau. Overvågnings- og rådgivningsaktiviteter inden for disse områder placeres sammen med forskningen i sektionen for at sikre den faglige udvikling. Dambrugsprojekter placeres i denne sektion.

4 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Vigtige samarbejdsfelter mellem sektionerne Fælles forskningsprojekter forventes igangsat inden for biologisk regulering af ferskvandsøkosystemer med søsektionen. Forskningsprojekter i relation til modellering af effekter af klimaforandringer på hydrologi, næringsstoffer og økologiske forhold i vandløb, ådale og søer og analyser af værdien af afværgeforanstaltninger mellem alle tre sektioner.

5 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Organisering i sektionen Sektionsleder: Brian Kronvang Indhold:Faglig ledelse og koordinering. Personaleledelse, herunder PU-samtaler og kompetenceudvikling. Sparring med projektledere og andre i sektionen. Formidling af information. Samarbejde internt og eksternt. Deltage i afdelingens chefkoordineringsmøder.

6 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Projektkoordinator:Annette Baatrup-Pedersen Indhold:Opfølgning på ressourceforbrug i sektionen. Holde styr på sektionens oversigter over arbejdsprogram. Formidling af information. Samarbejde internt og eksternt. Deltage i afdelingens chef- koordineringsmøder.

7 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Mødestruktur Månedligt sektionsmøde, første fredag i hver måned D2.04 – 09.00-10.30. AC-Briefingsmøder hver anden mandag i lige uger 08.30-09.30 i D2.04. Fagseminarer afholdes 1 gang månedligt efter AC- briefingsmødet startende med mandag den 8. januar (HEA planlægger program for 2007). Alle interesserede kan deltage og møder vil i starten være dedikerede på at vi lærer om hinandens forskning og forskningsønsker i de to ’gamle’ grupper.

8 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Administrative emner Løbende opdateret oversigt over vores rådgivningsopgaver i sektionen, deadline og hvem der deltager i deres løsning vil blive ført af Anne-Dorthe et dertil passende sted med input fra CCH der opsamler efter hvert AC- briefingsmøde.

9 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Økonomi  Sektionen får til intern prioritering et beløb (afstemt efter indtjening forrige år i projekter med overhead) mhp. anvendelse efter åben intern prioritering til skrivning af danske og internationale artikler, investering i udstyr, deltagelse i konferencer, efteruddannelse, kompetenceudvikling, støtte til målrettet forskningsindsats, udvikling af undervisningskurser på UNI, mv.

10 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Laborantresursen 2007 – første udkast Projekter: Modeldambrug:2270 timer Pesticidprojekt:1600 timer BUFFALO-P:1240 timer GEORAP: 650 timer Medicin og hjælp: 670 timer Q-målinger sø: 90 timer VAP: 80 timer Limpacs: 130 timer VMPII-deni: 70 timer Reference: 260 timer Afspadsering, restferie: 500 timer Total7560 timer

11 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Hvad har vi af timer UM:1200 timer HST:1300 timer JN:1300 timer DN:1100 timer NN1 fjord:1000 timer AK-dambrug: 400 timer Total:6580 timer NN2: 400 timer NN3: 400 timer

12 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Specialstuderende 2007 – dem vi kender indtil nu med tilknytning til laborant og projekt + titel på speciale Linda (ÅU) (skrivning af speciale) Bjarne (ÅU) (skrivning af speciale) Jes (ÅU) (LimPacs) (JNI) Thomas, Peter, Torben (ÅU) (Uruguay) Joan/Erheard (KVL/KU) Vandramme Direktiv/GIS (Skrivebords) Martin (KVL/KU) Hydrologi/GIS (Skrivebords)

13 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Nyheder Opslag om 1-2 forsker/seniorforskere Igangsætning af nyt projekt i samarbejde med søgruppen i Uruguay om biologisk struktur i vandløb – 3 specialestuderende + ½ år ansættelse af AC PU-samtaler i februar/marts Sektionens web-side skal vi have designet og oprettet International Fosfor-workshop i september 2007 – mere end 100 tilmeldte foredrag og postere.

14 Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Eventuelt Næste sektionsmøde er fredag den 2 februar 2007 09.15-11.00. Ønske om at der på møder tages faste punkter med om IT og NOVANA Ønske om et kort fagligt indlæg til møder, helst relateret til hvad kom der så ud af det der er lavet i felt og lab – næste møde f.eks. hvad kom der ud af laborantelev opgaven Næste gang tages de manglende projekter op meget kort som vi ikke nåede denne gang Der er et ønske om at få afklaret hvad der egentlig skal ske af NOVANA rapportering i år. Kurt er som projektleder ved at få et sådant overblik sammen med JBO, mv. Det blev oplyst at der på IT området let kan opstå flaskehalse i 2007 pga. at omlægning sker samtidig med kvalitetssikring mv. Brian tager dette problem op i chefkredsen og IT laver et lille notat om de kendte problemer.


Download ppt "Danmarks Miljøundersøgelser Afdeling for Ferskvandsøkologi Møde i Vandløbs- og Ådalssektionen 5 januar 2007."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google