Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Temaplan for vindmølleplanlægning i Norddjurs Kommune Workshop om vindmøller den 3. juni 2010.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Temaplan for vindmølleplanlægning i Norddjurs Kommune Workshop om vindmøller den 3. juni 2010."— Præsentationens transcript:

1 Temaplan for vindmølleplanlægning i Norddjurs Kommune Workshop om vindmøller den 3. juni 2010

2

3 Kommuneplanen siger: Kommunalbestyrelsen har et mål om at øge andelen af vedvarende energi, og vil derfor give mulighed for at øge produktionen fra vindmøller under hensyntagen til naboer, natur, kulturhistorie og landskab. Kommuneplanen blev vedtaget 1. december 2009.

4 Retningslinje 5.12 Norddjurs Kommune vil udarbejde et tillæg til kommuneplanen om vindmøller. Indtil dette tillæg træder i kraft (forventeligt primo 2010) kan der ikke opstilles eller udskiftes nye møller, bortset fra husstandsmøller med en totalhøjde på op til 25 m.

5 Samarbejde Helt fra starten har Norddjurs Kommune deltaget i KL’s dialogmøder om vindmøller. Da vindmøllesekretariatet opstod tog vi straks kontakt og fik etableret et samarbejde.

6 Vindmøllesekretariatet Vindmøllesekretariatet har ikke været konsulent på opgaven, men har været meget behjælpelig.

7 Processen: Startede op allerede inden kommuneplanen blev vedtaget. Idéfase i efteråret 2009. Kommunen havde allerede på det tidspunkt modtaget mange ansøgninger om tilladelse til opstilling af møller rundt omkring i kommunen – både for nye områder og for områder, hvor en udskiftning fra mindre møller til større møller var ønskelig.

8 Hvordan er vi blevet hjulpet? Vindmøllesekretariatet har screenet kommunen og fundet rigtig mange steder, hvor der kunne stå vindmøller. Screeningen har taget højde for afstand til naboer og øvrige forhold, der gør det umuligt at opstille møller. Forholdsvis tidligt i processen tog vi udgangspunkt i, at områderne skulle kunne rumme minimum 3 møller á 150 meters højde. Dette er godkendt af det politiske udvalg.

9 Hvor mange vindmølleområder er der tilbage? På den baggrund er vi endt på 17 områder, som i forbindelse med miljøvurderingen er blevet reduceret til 12 områder. Årsag: Primært landskab og kulturmiljø.

10

11 Miljøvurdering Miljøvurderingen har været et rigtig godt redskab til at få kortlagt, hvor knasterne er. Vi er tæt på at være i mål med miljøvurderingen. Vi mangler visualiseringer, som vi er ved at få lavet. Vi mangler stadig nogle af landskabsbeskrivelserne.

12

13

14 Besigtigelse Det politiske udvalg har været på tur rundt i kommunen. De har set de udpegede områder, og de områder, der er valgt fra. De har fået kriterierne for udvælgelse beskrevet, men først og fremmest har de set det med egne øjne.

15 Næste skridt Udkast til miljørapport og kommuneplantillæg færdig 1. juli 2010. Forslaget behandles politisk medio september til medio oktober 2010. Offentlig høring fra medio oktober til medio december. Endelig vedtagelse februar-marts 2011.


Download ppt "Temaplan for vindmølleplanlægning i Norddjurs Kommune Workshop om vindmøller den 3. juni 2010."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google