Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afOlivia Poulsen Redigeret for ca. et år siden
1
Hvorfor er Foderhygiejneforordningen så vigtig? Gorm Lunn PLANTEDIREKTORATET
2
Kogalskab Creutzfeld-Jacob 1997 Dioxin i belgisk foderfedt 1999
3
PLANTEDIREKTORATET Kommissionens Hvidbog år 2000 “Sikre fødevarer af animalsk oprindelse begynder med sikkert foder”
4
PLANTEDIREKTORATET Fødevareforordning 2000 Overordnet regelsæt. Lighed mellem fødevarer og foder Ansvaret for opfyldelse af kravene i fødevarelovgivningen ligger hos lederne af foderstofvirksomhederne Ansvaret for kontrollen med at lederne af virksomhederne overholder kravene i fødevareforordningen ligger hos myndighederne En foderstofvirksomhed: ”.. produktion, fremstilling, tilvirkning, opbevaring, transport eller distribution.. ” Alle led er fødevarevirksomhed (landmand, lagerholder, vognmand, foderstofvirksomhed)
5
PLANTEDIREKTORATET Fødevareforordning 2000 Forsigtighedsprincip: ” Kan antages at udgøre en fare” i stedet for ”Begrundet mistanke” Risikovurdering overfor risikohåndtering European Food Safety Authority (EFSA) Sporbarhed Rapid Alert
6
PLANTEDIREKTORATET Kontrolforordning 2004 Fælles for fødevarer og foder
7
PLANTEDIREKTORATET Foderhygiejne- forordning 2005 Forhandlinger om ikrafttrædelse
8
PLANTEDIREKTORATET Take home message Vi skal sammen have problemerne ned på jorden og sætte ind der, hvor det er relevant (f.eks. sporbarhed) Den enkelte leder har ansvaret I kan ikke købe jer til løsninger. I er nødt til selv at gennemanalysere problemstillingerne for jeres virksomhed Vi har ikke haft foderstofskandaler i Danmark
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.