Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde. Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer. Endelig fastlæggelse / bekræftelse af.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde. Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer. Endelig fastlæggelse / bekræftelse af."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde

2 Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer. Endelig fastlæggelse / bekræftelse af mødedatoer, mødesteder og kontaktoplysninger. Arbejdsgruppemøderne, indhold, målsætninger og arbejdsform. Hvilke produkter skal der udarbejdes kravspecifikationer på? Hvad viser det modtagne udbudsmateriale? Hvad viser det modtagne udbudsmateriale? Drøftelse og 1ste udvælgelse af produkter. Drøftelse og 1ste udvælgelse af produkter. Indledende overvejelser om, hvilke informationer en specifikation kunne indeholde Fastlæggelse af opgaver frem til møde 2. Afslutning.

3 Mødedage og steder. DatoSted 12. November 2007 DLG, Odense 9. Januar 2008 ? 27. Februar 2008 ? 23. April 2008 ? 4. Juni 2008 ? 20. August 2008 ? Gruppe 2 9:00-12:00 Gruppe 5 13:00-16:00

4 Kontaktoplysninger. Tjek venligst den udleverede liste over arbejdsgruppemedlemmer og kontaktoplysninger. Påfør ændringer og returner listen til os.

5 Kommunikation. Vi vil bruge hjemmesiden så meget som muligt og sende jer en mail med besked om, at der er nye referater, oplæg eller lign. til jer. www.foodsam.dkwww.foodsam.dk under Nye Fokus projekter på vej, og klik så ind på Grønt. www.foodsam.dk

6 Nye Fokus projekter på vej - Grønt

7 Fokus Grønt

8 Fokus Grønt infoside

9 Arbejdsgruppemøderne. Meget faglig dialog om kravspecifikationer, fakta om frugt, grønt og kartofler. Fremtidens behov og produkter. Tværfagligt samarbejde og forståelse. Viden - og erfaringsudveksling. Styrke det faglige netværk. God faglig og social dialog.

10 Målsætning. Senest september 2008 have udarbejdet: Specifikationer på 200 produkter. Specifikationer på 200 produkter. Fakta om frugt, grønt og kartofler. Fakta om frugt, grønt og kartofler. Opsamlet viden om kommende behov for produkter. Opsamlet viden om kommende behov for produkter. Vi har 6 møder á 3 timer samt forberedelse hertil. Vi har 6 møder á 3 timer samt forberedelse hertil.

11 Arbejdsform. Vi vil forsøge at styre / lede processen. I bidrager i den faglige dialog og via forberedelse til møderne. Få jeres bagland med. Få jeres bagland med. Vi vil udsende oplæg og referater til jer og forventer at I har været det igennem inden møderne. Vi ønsker en konstruktiv og ærlig dialog i gensidig respekt for hinanden.

12 Hvilke produkter? De indkomne udbudsmaterialer viser følgende:

13 Grønt frisk ArbejdsgruppeVarebetegnelseTotal Grønt friskTomater, cocktail86.279 Grønt friskAgurker, plastindpakkede71.241 Grønt friskPeberfrugter, rød32.254 Grønt friskSalat Lollo bionda (Dan)25.378 Grønt friskHvidkål(Dan)23.798 Grønt friskSalat Hovedsalat(Dan)19.028 Grønt friskGulerødder Store(Dan) 5kg16.414 Grønt friskLøg, almindelige14.152 Grønt friskKinakål(Dan)11.375 Grønt friskKarse 9 stk u/låg(Dan)10.975 Grønt friskSalat Iceberg(Sve)9.467 Grønt friskSquash gul(Hol)5.679 Grønt friskBlomkål(Dan)4.897 Grønt friskBroccoli pak(Pol)3.749 Grønt friskPorrer løs(Fra)3.673 Grønt friskSpidskål(Dan)3.492 Grønt friskRødkål(Dan)3.240 Grønt friskSavoykål(Dan)3.224 Grønt friskPurløg(Dan)3.211 Grønt friskBladselleri (Dan)2.842 Grønt friskSalat Lollo rossa2.460 Grønt friskRødbeder (Dan)2.352 Grønt friskSelleri, knold2.036 Grønt friskChampignon u/ rod(Pol)1.652 Grønt friskAvocado(Chi)1.639 Grønt friskLøg Rødløg(Hol)1.475 Grønt friskDild (Ita)1.260 Grønt friskAuberginer(Spa)1.124 Grønt friskKinaradisser1.124 Grønt friskSpirer, Bønnespirer(Dan) poser1.090 Grønt friskFennikel(Ita)1.017

14 Snitgrønt vasket ArbejdsgruppeVarebetegnelseTotal Snitgrønt vasketGulerødder, tern100.183 Snitgrønt vasket Løg, i skiver 38.883 Snitgrønt vasketHvidløg, pillede26.198 Snitgrønt vasketIceberg, grovsnittet25.289 Snitgrønt vasketSalat Rød Blanding Groftsnittet23.856 Snitgrønt vasketKinakål, fintsnittet20.655 Snitgrønt vasketPebermix (tern og strimler)15.451 Snitgrønt vasketRødbeder, revne8.452 Snitgrønt vasketPorrer, skiver8.146 Snitgrønt vasketSquash, trekanter7.290 Snitgrønt vasketLollo bionda, skyllet7.000 Snitgrønt vasketRødkål, groftsnittet6.434 Snitgrønt vasketTomater, skiver6.023 Snitgrønt vasketSpidskål, groftsnittet5.589 Snitgrønt vasketRadiser, skiver5.441 Snitgrønt vasketRødløg, tern4.291 Snitgrønt vasketAgurker, tern4.163 Snitgrønt vasketKnoldselleri, tern3.910 Snitgrønt vasketBlomkåsbuketter3.536 Snitgrønt vasketBladselleri snittet3.514 Snitgrønt vasketChampignon, skiver2.891 Snitgrønt vasketDiverse salatblandinger2759 Snitgrønt vasketPastinakker, tern2.051 Snitgrønt vasketColeslaw marineret1.721 Snitgrønt vasketKinaradisser, revet m. persille1.718 Snitgrønt vasketBroccoli, buketter1192 Snitgrønt vasketBlegselleri, skiver1005

15 EU’s Handelsnormer for tomater Mindstekrav til kvalitet Klassificering af produkter ("Klasse Ekstra”, "Klasse I", "Klasse II”) Bestemmelser om tolerancer (der må f.eks. i "Klasse I" maksimalt være 10 % af tomaterne, der ikke opfylder kvalitetskravene til klasse 1" Bestemmelser om størrelsessortering, største diameter i mm i tværsnit og tolerancer Bestemmelser vedrørende præsentation Bestemmelser vedrørende emballering Bestemmelser vedrørende mærkning

16 Frisk Grønt Eksempler på, hvilke informationer en kravspecifikation kan indeholde - Tomater (EU’s handelsnormer for tomater) (EU’s mindstekrav) Produktnavn/Sort Kvalitetsklasse (herunder mål, vægt og tolerancer) Modningskrav Holdbarhedstid, temperatur og modningsstatus Holdbarhedstid, temperatur og modningsstatus Opbevaring frem til kunden Emballering Kvalitetsafvigelser ved modtagekontrol Dansk i sæsonen?

17 Eksempler på kvalitetsafvigelser Tolerancegrænser defineres Tomater af afvigende sort i kassen Tomater af afvigende klasse og størrelse Afvigende antal frøkamre Fasthed Afvigende modningsgrad Farvefejl Stød – og trykpletter Sprækker, helede og uhelede Afvigende lugt og smag

18 Eksempler på stof til Fakta om Frisk Grønt Tabel over tomatsorter, der sælges i DK Typiske karakteristika for sorterne ex størrelse, form, farve, fasthed, antal frøkamre, vand/tørstofindhold, smag, aroma ex størrelse, form, farve, fasthed, antal frøkamre, vand/tørstofindhold, smag, aroma Lagring af tomater Følsomhed for temp., fugt og ethylen (respiration) Følsomhed for temp., fugt og ethylen (respiration) Holdbarhedstid og anbefalet opbevaring Holdbarhedstid og anbefalet opbevaring Anbefalet anvendelse efter sort Link til Fødevarestyrelsen Handelsnormer for frugt og grønt – mindstekrav Handelsnormer for frugt og grønt – mindstekrav Konventionel og økologisk produktion af tomater Dokumenterede kvalitetsforskelle Dokumenterede kvalitetsforskelle Bæredygtighed ?..og meget mere.

19 EU’s Handelsnormer for gulerødder Mindstekrav til kvalitet Klassificering af produkter ("Klasse Ekstra”, "Klasse I", "Klasse II”) Kvalitetstolerancer (for Klasse ekstra må violet eller purpurrøde farve i toppen ikke forekomme Bestemmelser om størrelsessortering, rodens største diameter eller stykvægt Bestemmelser vedrørende præsentation Bestemmelser vedrørende emballering Bestemmelser vedrørende mærkning

20 Gulerødder, rensede/snittede Eksempler på, hvilke informationer en kravspecifikation kan indeholde (EU’s handelsnormer for gulerøddder) (EU’s mindstekrav) Produktnavn, sort Kvalitetsklasse (herunder mål, vægt og tolerancer) Udskæringsspecifikation, tolerancer Emballering Opbevaring frem til kunden Holdbarhedstid, temperatur Kvalitetsafvigelser ved modtagekontrol

21 Eksempler på kvalitetsafvigelser Tolerancegrænser defineres Knækkede gulerødder Revnede gulerødder Uens størrelse (udover tolerancer) Afvigende emballering Afvigende mål på stave og skiver Misfarvninger udover tolerancer Afvigende konsistens, ex. træet Afvigende smag

22 Eksempler på stof til Fakta om gulerødder Tabel over gulerodssorter, der sælges i DK Sæsonoversigt Sæsonoversigt Typiske karakteristika og spisekvalitet for sorter Typiske karakteristika og spisekvalitet for sorter ex størrelse, form, farve, smag (aroma, sødme), konsistens, tørstofindhold Friske og forarbejdede gulerødder fra jord til bord Opbevaring af gulerødder og holdbarhed Anbefalet håndtering af forarbejdede gulerødder Holdbarhedstid, temperatur Anbefalet anvendelse Og meget mere…

23 Fotooptagelser For både hele og skårne produkter er det en god idé at vedlægge en fast størrelsesenhed til sammenligning, ex. 10 cm målebånd

24 Fastlæggelse af opgaver frem til næste møde den 9. januar 2008.

25 Tak for i dag.


Download ppt "Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde. Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer. Endelig fastlæggelse / bekræftelse af."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google