Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz."— Præsentationens transcript:

1 Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz

2 IDA

3 Introduktion

4 Den danske madkulturs udvikling Oldtid19´århundrede20´århundredeNutiden Jægersamler samfundet Landbrugs samfundet Industriali- seringen Fedmeepidemien På naturens premisser Det nærringsrige bliver dyrket Smag og behagFastfood og karriere

5 Ny Nordisk Hverdagsmad

6 2015-3-28 OPUS OPtimal trivsel, Udvikling og Sundhed Københavns Universitet Nordea fonden -100 mio. kroner 7 arbejdsgrupper #1 Ny Nordisk Hverdagsmad

7 2015-3-28 Formålet Sundheden Bæredygtigheden Madglæden

8

9 2015-3-28 10 principper  Mere frugt og grønt hver dag (meget mere: bær, kål, rodfrugter, bælgfrugter, kartofler og krydderurter)  Mere fuldkorn især havre, rug og byg  Mere mad fra havet og søerne  Kød af højere kvalitet, men mindre af det  Mere mad fra de vilde landskaber  Vælg økologisk hver gang du kan  Undgå tilsætningsstoffer i maden  Flere måltider tættere på sæsonen  Mere hjemmelavet mad  Smid mindre ud

10 2015-3-28 Konventionel Biodynamisk Bio krystallisering

11 2015-3-28 KLIMA Transport Kødproduktion Sæson afgrøder Optimal jord udnyttelse Eksport / Import Madspild Hjemmelavet Tættere på naturen Fødevare produktion

12 2015-3-28 Nordisk ansigt udadtil Manifestet Noma og Manfreds Værdifuldt brand

13 Den nye danske nationalret

14 QUIZ zzzz

15 2015-3-28 Kartoflen SYDAMERIKANER

16 2015-3-28 Havtorn RUSSER

17 2015-3-28 Grønkål

18 2015-3-28 Ribs Nordeuropæer

19 2015-3-28 Skorzonerod

20 2015-3-28 10 principper  Mere frugt og grønt hver dag (meget mere: bær, kål, rodfrugter, bælgfrugter, kartofler og krydderurter)  Mere fuldkorn især havre, rug og byg  Mere mad fra havet og søerne  Kød af højere kvalitet, men mindre af det  Mere mad fra de vilde landskaber  Vælg økologisk hver gang du kan  Undgå tilsætningsstoffer i maden  Flere måltider tættere på sæsonen  Mere hjemmelavet mad  Smid mindre ud

21 2015-3-28 God appetit og velbekomme


Download ppt "Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google