Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Trafiksikkerhed – Ringkøbing-Skjern Kommune September 2009 – opstart arbejdsgruppe på tværs af kommunens afdelinger, med det formål af udarbejde forslag.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Trafiksikkerhed – Ringkøbing-Skjern Kommune September 2009 – opstart arbejdsgruppe på tværs af kommunens afdelinger, med det formål af udarbejde forslag."— Præsentationens transcript:

1 Trafiksikkerhed – Ringkøbing-Skjern Kommune September 2009 – opstart arbejdsgruppe på tværs af kommunens afdelinger, med det formål af udarbejde forslag til en målrettet indsats på motorkøretøjsområdet (til reducering af antallet af skader) Baggrunden: –Økonomi (betaler for dyr præmie i forhold til udbytte) –Mange kaskoskader (herunder især mange uden kendt årsag) –Ønske om at blive selvforsikrede på kaskoskader –Ønske om mere risikostyring/opfølgning på skader Vejen frem er holdningsbearbejdning og både teoretisk og praktisk uddannelse.

2 Trafiksikkerhed Ringkøbing - Skjern Kommunes køretøjer Godkendt af Direktionen den 9. juni 2010 HovedMED orienteret den 21. juni 2010 Godkendt af Fag- og Stabscheferne den 20. august 2010 For at kunne leve op til spillereglerne var der i gruppen enighed om at sætte fokus på uddannelse, hvor man sammen med ens nærmeste kolleger skaber en fælles holdning/laver procedure for, hvordan der ageres i trafikken og overfor hinanden i forhold til, hvordan vi behandler og efterlader de arbejdsredskaber alle er så afhængige af for at kunne udføre deres arbejde.

3 Trafiksikkerhed – Ringkøbing-Skjern Kommune Derfor begyndte vi et konkret samarbejde med Teknisk Skole Silkeborg omkring indhold og udformning af en uddannelse, hvor elementerne i store træk ser således ud:

4 Trafiksikkerhed – Ringkøbing-Skjern Kommune D.v.s. at udover at få viden til holdningsændring – herunder risikoforståelse – Lægges der også vægt på den mere håndgribelige kerne, såsom kendskab til færdselsloven, manøvreøvelser, køreteknik, færdselsrelateret førstehjælp m.m. Status pr. 1. marts 2012 –2 uddannelsesforløb i 2011– i alt 90 personer har været på kursus. –Resultaterne på gruppearbejderne på uddannelsen videreformidles til de respektive ledere til inspiration til områdernes videre arbejde med reducering af skader –SUPER GOD EVALUERING HVER GANG – stor efterspørgsel efter kurset –3. uddannelsesforløb i perioden 17. april – 17. maj Pr. 1. januar 2012 har kommunen ingen kaskoforsikring –Alle skader bliver der fulgt op på –Ser vi en uheldig udvikling deltager vi gerne på personalemøder –Laver kvartalsvis opfølgning på skadestatistik der sendes ud

5 Trafiksikkerhed – Ringkøbing-Skjern Kommune

6 Hvordan ser skadestatistikken ud i 2011 og nu pr. 5. marts 2012

7 Motorkøretøjsskader 2011

8 Erstatningsudbetaling 2011 fordelt på skadetype

9

10

11

12


Download ppt "Trafiksikkerhed – Ringkøbing-Skjern Kommune September 2009 – opstart arbejdsgruppe på tværs af kommunens afdelinger, med det formål af udarbejde forslag."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google