Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

2. sem. Valgkursus Formidling af faglig viden – om at forstå og formidle faglige tekster v./ Bo Gerner Nielsen & Martin Thellefsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "2. sem. Valgkursus Formidling af faglig viden – om at forstå og formidle faglige tekster v./ Bo Gerner Nielsen & Martin Thellefsen."— Præsentationens transcript:

1 2. sem. Valgkursus Formidling af faglig viden – om at forstå og formidle faglige tekster v./ Bo Gerner Nielsen & Martin Thellefsen

2 Appetizer Vi lever i en verden, hvor brug af medier og tekster har stor betydning for hvordan vi tilegner os viden. Dette har konsekvenser for, hvordan vi bruger og kommunikerer denne viden, såvel i arbejdslivet, som i uddannelsessammenhænge og i fritiden. Medier og tekster antager forskellige udtryksformer som hver for sig har individuelle karakteristika, og som traditionelt følger bestemte genrekonventioner. Men disse genrekonventioner brydes også og antager nye udtryksformer især på grund af den teknologiske udvikling f.eks. forskerblogs, wikis og information fra det offentlige via Internettet. Disse kommunikationsformer stiller brugere overfor nye udfordringer i forhold til vurderingen af disse teksters struktur, indhold og kvalitet.

3 Indhold Forståelse og formidling af faglige tekster – herunder forskellige tekstgenrer f.eks.: – Videnskabelig – Journalistisk – Institutionel information Kildekritik – Tjeklistemetode – Komparativ kildeanalyse – Kildekritik i tværfaglig belysning

4 Projektarbejde Kurset vil også præsentere projektarbejdets form og belyse mulighederne for at arbejde med kursets indholdselementer i et problemorienteret undersøgelsesdesign. Dvs. problemidentifikation og måder at beskrive og analysere formidlingsmæssige problemstillinger vil være en integreret del af den måde undervisningen planlægges. Endvidere lægges der op til at dele af undervisningen kan tilrettelægges ift. de studerendes projektarbejde

5 Undervisningsformer Projektarbejdet har sit afsæt i semestrets temakursus. Temakurset indeholder holdundervisning, oplægsseminarer og diskussioner om projektarbejdsformen. Gruppevejledning kan også indgå som en del af undervisningsformen. Kursets undervisning lægger op til at projektarbejde foregår i projektgrupper på indtil 3 studerende.

6 Toningsprofiler Valgkurset ligger i forlængelse af 1. semesters kurser i IAS og Vidensformer og tones således inden for rammerne af informationsvidenskab.

7 Litteratur Litteraturgrundlaget (1600 sider i alt) opgøres på flg. vis: – Projekt og metode: 500-600 – Temakursus: 500 – 600 – Selvvalgt: 300 – 400

8 Prøveform Modulet bedømmes ved en ekstern prøve. Prøven har form af en projektopgave med mundtlig fremlæggelse. Der gives en karakter efter 7-trins skalaen.


Download ppt "2. sem. Valgkursus Formidling af faglig viden – om at forstå og formidle faglige tekster v./ Bo Gerner Nielsen & Martin Thellefsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google