Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Uddannelseskommissorium 2008 - 2011. Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Uddannelseskommissorium 2008 - 2011. Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene."— Præsentationens transcript:

1 Uddannelseskommissorium 2008 - 2011

2 Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene. Uddannelsesudvalget vil arbejde på at præcisere missioner, som er opstået i de forskellige fora. Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene. Uddannelsesudvalget vil arbejde på at præcisere missioner, som er opstået i de forskellige fora.

3 Konsulentekspertise Folkevalgt styre

4 Ledelse og Kompetence Uddannelsesudvalgets opgave er at være visionssøgende og konsensusskabende. - en vigtig forudsætning er at lytte til dem, som har det daglige virke hos brugerne/foreninger. Udannelsesudvalget skal have det politiske overblik og beskrive den organisatoriske relation til interne og eksterne parter. Uddannelsesudvalgets opgave er at være visionssøgende og konsensusskabende. - en vigtig forudsætning er at lytte til dem, som har det daglige virke hos brugerne/foreninger. Udannelsesudvalget skal have det politiske overblik og beskrive den organisatoriske relation til interne og eksterne parter.

5 Målsætning for uddannelse 1.Videreføre det uddannelsesarbejde, som er i gang, på de ansvarlige og frivilliges præmisser. 2.Samkøre afdelinger og idrætter, sådan at uddannelse ses som et samlet DAI-ansigt, der viser en bred vifte af uddannelsestilbud. 3.Starte mere uddannelse i de idrætsgrene, som ikke har fokus på uddannelse. 4.At implementere begrebet uddannelse som et arbejdsredskab, der bliver tænkt ind i dagligdagen på modtagerens præmisser. 5.Udvalget skal nedsætte kriterier på, hvor mange uddannelsesaktiviteter der forventes bliver udbudt og gennemført i hver region, satellit osv. 6.Uddannelsestilbud skal fortsat være forskel i forhold til målgrupper og vigtigst er, at alle kan se tilbuddene og tilmelde sig. 7.Udvalget skal præsentere aktiviteter og intentioner i både uddannelseskatalog og via hjemmesiden. 1.Videreføre det uddannelsesarbejde, som er i gang, på de ansvarlige og frivilliges præmisser. 2.Samkøre afdelinger og idrætter, sådan at uddannelse ses som et samlet DAI-ansigt, der viser en bred vifte af uddannelsestilbud. 3.Starte mere uddannelse i de idrætsgrene, som ikke har fokus på uddannelse. 4.At implementere begrebet uddannelse som et arbejdsredskab, der bliver tænkt ind i dagligdagen på modtagerens præmisser. 5.Udvalget skal nedsætte kriterier på, hvor mange uddannelsesaktiviteter der forventes bliver udbudt og gennemført i hver region, satellit osv. 6.Uddannelsestilbud skal fortsat være forskel i forhold til målgrupper og vigtigst er, at alle kan se tilbuddene og tilmelde sig. 7.Udvalget skal præsentere aktiviteter og intentioner i både uddannelseskatalog og via hjemmesiden.

6 Udvalget skal Sørge for, at al uddannelse i DAI kommer tættere på hinanden, bliver integreret i DAI og viser et ansigt ud af til. Give tilskud til nye uddannelsesprojekter. Give udmeldinger om fælles kurser. Sørge for, at al uddannelse i DAI kommer tættere på hinanden, bliver integreret i DAI og viser et ansigt ud af til. Give tilskud til nye uddannelsesprojekter. Give udmeldinger om fælles kurser.

7 Arbejds- og Fagudvalget skal (trin 2) Samle og kvalificere landsinstruktørerne årligt. Beskrive kursusdidaktik, indhold og omfang, herunder beregne kursuspriser. Beskrive lærevejledninger og kommunikere disse ud til landsinstruktørerne. Arbejde med konkrete tiltag og opgaver jf. kommissoriet og uddannelsesudvalgets behov. I samarbejde med forbundssekretariatet håndtere den daglig drift af kurserne. Organisere fagkonsulenter, konsulenter, faginstruktører og landsinstruktører. Samle og kvalificere landsinstruktørerne årligt. Beskrive kursusdidaktik, indhold og omfang, herunder beregne kursuspriser. Beskrive lærevejledninger og kommunikere disse ud til landsinstruktørerne. Arbejde med konkrete tiltag og opgaver jf. kommissoriet og uddannelsesudvalgets behov. I samarbejde med forbundssekretariatet håndtere den daglig drift af kurserne. Organisere fagkonsulenter, konsulenter, faginstruktører og landsinstruktører.

8 Uddannelse deles op i arbejdsfelter Uddannelse af foreningernes aktive, instruktører, dommere og ledere. Kvalificere foreningen til selv at kunne rekruttere aktive, instruktører, dommere og ledere, samt forenings- og kvalitetsudvikling af ledelsen. Uddannelse af ledere i idrætsudvalg og regioner. Udbydelse af kurser til kommuner og andre eksterne samarbejdspartnere. Uddannelse og kvalificering af medarbejdere. Uddannelse af foreningernes aktive, instruktører, dommere og ledere. Kvalificere foreningen til selv at kunne rekruttere aktive, instruktører, dommere og ledere, samt forenings- og kvalitetsudvikling af ledelsen. Uddannelse af ledere i idrætsudvalg og regioner. Udbydelse af kurser til kommuner og andre eksterne samarbejdspartnere. Uddannelse og kvalificering af medarbejdere.

9 Arbejdsplan 1.En gang om året skal uddannelsesansvarlige samles, for at fremvise, spare, diskutere og planlægge fremtidens uddannelsestilbud. 2.Uddannelsesudvalget har et samlet uddannelses- og kursuskatalog (formidling), der giver DAI et fælles ansigt. 3.Der laves en arbejdsplan, sådan at alle kender til udarbejdelsesprocessen af kataloget. 1.En gang om året skal uddannelsesansvarlige samles, for at fremvise, spare, diskutere og planlægge fremtidens uddannelsestilbud. 2.Uddannelsesudvalget har et samlet uddannelses- og kursuskatalog (formidling), der giver DAI et fælles ansigt. 3.Der laves en arbejdsplan, sådan at alle kender til udarbejdelsesprocessen af kataloget.

10 Konsulenter Konsulenten skal være procesmagere for arbejdsopgaver og implementering af elementer for overgangen til trin 2. Her tænkes på, at der kommer flere frivillige med i tankegangen omkring uddannelsen som helhed. Konsulenter skal føle at denne arbejdsform og dette mål gavner det samlet DAI. Konsulenten skal være procesmagere for arbejdsopgaver og implementering af elementer for overgangen til trin 2. Her tænkes på, at der kommer flere frivillige med i tankegangen omkring uddannelsen som helhed. Konsulenter skal føle at denne arbejdsform og dette mål gavner det samlet DAI.

11 Til slut Regioner, idrætsfora, IFS, senioridræt, ordinær idræt. Medejerskab er vigtigt. Udvalgene i DAI skal med på denne ide – da det er disse udvalg, som har det daglige arbejde med uddannelse. Udvalg skal inddrages, høres og acceptere opgaver. I alle niveauer skal uddannelse forstås på tværs og være ”normal praksis tankegang”. På idrætsfora er det et fast punkt, at uddannelse bliver sat på dagsordnen, talt om og tænkt om. Sådan at uddannelsesudvalget får indsigt i behovet for justering af kurser/uddannelser. Regioner, idrætsfora, IFS, senioridræt, ordinær idræt. Medejerskab er vigtigt. Udvalgene i DAI skal med på denne ide – da det er disse udvalg, som har det daglige arbejde med uddannelse. Udvalg skal inddrages, høres og acceptere opgaver. I alle niveauer skal uddannelse forstås på tværs og være ”normal praksis tankegang”. På idrætsfora er det et fast punkt, at uddannelse bliver sat på dagsordnen, talt om og tænkt om. Sådan at uddannelsesudvalget får indsigt i behovet for justering af kurser/uddannelser.


Download ppt "Uddannelseskommissorium 2008 - 2011. Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google