Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Surdej til rugbrød. 2 Surdej Surdej er en symbiotisk kultur af mælkesyrebakterier (Lactobacillus spp.) og gærsvampe, der anvendes som hævemiddel ved.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Surdej til rugbrød. 2 Surdej Surdej er en symbiotisk kultur af mælkesyrebakterier (Lactobacillus spp.) og gærsvampe, der anvendes som hævemiddel ved."— Præsentationens transcript:

1 1 Surdej til rugbrød

2 2 Surdej Surdej er en symbiotisk kultur af mælkesyrebakterier (Lactobacillus spp.) og gærsvampe, der anvendes som hævemiddel ved brødbagning. Brød, der er bagt med surdej, har en særlig smag, som hovedsagelig skyldes den mælkesyre, der dannes af mælkesyrebakterierne.symbiotisk mælkesyrebakteriergærsvampe Brødmælkesyre

3 3 Surdej Den klassiske metode at starte en surdej på er at blande rugmel og vand i forholdet 1:1 og lade blandingen stå i nogle døgn, hvor man hver dag frisker dejen op ved at tilføre mere mel og vand. På denne måde får man efter nogle dage en normal surdej.

4 4 Surdej Den store forskel på en almindelig gærdej og en surdej er, at surdejen danner naturlige mælkesyrebakterier og gærsvampe, hvilket gærdejen kun gør i meget ringe grad.

5 5 Surdej Meget af det jern, zink og magnesium, der findes i mel og kerner er bundet af fytat og optages ikke gennem fordøjelsen. I langtidshævet brød og i surdejsbrød aktiveres et enzym, der hedder fytase, det nedbryder fytat, således at mere jern, zink og magnesium frigives.fytatenzym

6 6 Surdej Surdej er bedst inden for en uge, men kan holdes i live ganske længe ved jævnlig tilsætning af mel og vand.


Download ppt "1 Surdej til rugbrød. 2 Surdej Surdej er en symbiotisk kultur af mælkesyrebakterier (Lactobacillus spp.) og gærsvampe, der anvendes som hævemiddel ved."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google