Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Alkohol- og rusmiddelspolitik for Roskilde Kommune HR & Organisation.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Alkohol- og rusmiddelspolitik for Roskilde Kommune HR & Organisation."— Præsentationens transcript:

1 Alkohol- og rusmiddelspolitik for Roskilde Kommune HR & Organisation

2 Alkohol- og rusmiddelspolitik Vedtaget af HMU den 5. marts 2009 Indsat i den samlede personalepolitik som punkt. 2.5 Fælles retningslinjer der gælder for alle områder af kommunens virksomhed. Indeholder pligter og rettigheder.

3 Alkohol- og rusmiddelspolitik Rusmidler og arbejde hører ikke sammen. Formål: –Sikre et sundt og godt arbejdsmiljø –Fremme sikkerheden på arbejdspladserne –Forebygge misbrugsproblemer –Hjælpe medarbejdere med misbrugsproblemer.

4 De fælles retningslinjer Alkohol/rusmidler er uforeneligt med arbejdets udførsel og må ikke indtages i arbejdstiden. Ved særlige lejligheder kan der indtages alkohol i beskedent omfang, hvis det er aftalt med lederen. Der skal dog altid være alkoholfrie drikke som alternativ. Der kan aldrig indtages alkohol ved særlige lejligheder, for de medarbejdere, der efterfølgende har arbejdsopgaver med direkte borgerkontakt.

5 De fælles retningslinjer Det er alles ansvar, at alkohol- og rusmiddelspolitikken overholdes. Både ledelse og kollegaer skal være opmærksom på, om en medarbejder/kollega kan have et alkoholproblem.

6 Løsning af misbrugsproblemer Hvis der er begrundet mistanke om et misbrugsproblem, skal det afholdes en samtale. –Mulighed for at tilknytte en ekstern rådgiver –Denne rekvireres via HR- og organisation. –Medarbejder har mulighed for at tage bisidder med efter eget valg til samtalen. –Det meddeles i samtalen, at misbrugsproblemet skal afhjælpes, og hvilke konsekvenser det får, hvis det ikke sker.

7 Løsning af misbrugsproblemer Medarbejderen har pligt til at indgå skriftlig aftale med ledelsen om vilkårene for behandling. Påtænker ledelsen at afskedige en medarbejder med begrundelse i gentagelsestilfælde af misbrug skal det dokumenteres at behandling har været foreslået eller forsøgt gennemført.

8 Tjenesteforseelser Fører misbruget til tjenesteforseelser sanktioneres disse på sædvanlig vis. Overtræder en medarbejder regler om indtagelse af alkohol/rusmidler på arbejdspladsen skal det påtales straks. Kontakt evt. HR & Organisation for yderligere rådgivning.

9 Behandlingsmuligheder Er nærmere beskrevet i politikken. Behandling af misbrugsproblemer betragtes på samme måde som sygdom med hensyn til fravær. Der skal være tryghed og accept af behandlingen, også i forhold til kollegaerne.


Download ppt "Alkohol- og rusmiddelspolitik for Roskilde Kommune HR & Organisation."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google