Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tryghed, tilfredshed og udkantsproblemer Rapport af Jørgen Goul Andersen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tryghed, tilfredshed og udkantsproblemer Rapport af Jørgen Goul Andersen."— Præsentationens transcript:

1 Tryghed, tilfredshed og udkantsproblemer Rapport af Jørgen Goul Andersen

2 Baggrundsmateriale O Baggrundsmateriale til TrygFondens Tryghedsmåling 2011, O Omskrevet og redigeret til formålet. Tryghedsmålingen, der var en af de første, der analyserede oplevelsen af udkantsproblemer, byggede på svar fra 6.000 svarpersoner, der udgør et repræsentativt udsnit af befolkningen i alderen 18-65 år. O Data er indsamlet i maj 2011.

3 Udkant, generel tryghed og livskvalitet O Udkantsområderne oplever tilbagegang, og oplevelse af tilbagegang i det område, hvor man bor, er forbundet med utryghed og utilfredshed. Men det er ikke så entydigt for udkantsområderne. O Tilfredsheden med tilværelsen og trygheden i almindelighed er ikke ringere end i resten af landet. O Dette tilsvarer undersøgelsen fra Brønderslev biblotek med overskrifterne:Fællesskab, nærhed, samvær og sammenhold

4 Utryghed O Oplevelse af tilbagegang og generel utryghed følges. O Blandt borgere, der oplever fremgang i det område af landet, hvor de bor, er der kun 9 pct., der føler sig utrygge, mod 21 pct. i områder, hvor det går stærkt tilbage. O Dog synes der i udkantskommunerne, det ikke den helt store betydning, om man oplever tilbagegang, mest på kommunalt plan det giver utryghed. O Kan bogbussen være med til at give en tryghed???

5 Udkantsdanmark O Det ser faktisk ud til, at oplevelsen af tilbagegang giver større utryghed alle andre steder end i udkantskommunerne. O Hvorfor mon?

6 Tab af job O Frygten for ledighed er meget stærkt knyttet til oplevelsen af at bo i et område, hvor udviklingen går den forkerte vej. Blandt de, der føler, det går ”meget tilbage” for deres område, er hele 29 pct. bekymret for ledighed O Som Klondyke siger, så snakker alle om købmanden der lukker, men hvem nævner de to gallerier Børglum har fået

7 Konklussion O Udkantsdanmark er meget et spørgsmål om opfattelse og den er heldigvis god mange steder O Økonomisk krise, jobtab, huspriser påvirker trygheden O Bil er en vigtig faktor for at bo på landet.

8 Og nu musik... O http://www.youtube.com/watch?v=h5k7iM UVLxI http://www.youtube.com/watch?v=h5k7iM UVLxI


Download ppt "Tryghed, tilfredshed og udkantsproblemer Rapport af Jørgen Goul Andersen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google