Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kapitel 2: Demokrati Demokrati (folkestyre) er blevet set både som en måde at tage beslutninger på og som en livsform. I Danmark tages disse beslutninger.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kapitel 2: Demokrati Demokrati (folkestyre) er blevet set både som en måde at tage beslutninger på og som en livsform. I Danmark tages disse beslutninger."— Præsentationens transcript:

1 Kapitel 2: Demokrati Demokrati (folkestyre) er blevet set både som en måde at tage beslutninger på og som en livsform. I Danmark tages disse beslutninger i Folketinget. Når politik ses som en livsform, en metode, der bruges i dagligdagen, bliver samfundets fælles beslutninger til via dialog, og der benyttes overtalelse og argumenter i stedet for tvang

2 Dansk polyarkimodel

3 Regering, Folketing og domstole. Tre statsmagter

4 Elementer af repræsentativt og direkte demokrati

5 Deltagelsesdemokrati og konkurrencedemokrati
Demokrati er et ideal, der realiseres i takt med hvor meget vælgerne deltager. Deltagelse afhænger af ressourcer. Derfor kan et vist mål af økonomisk lighed være en forudsætning for deltagelse Demokrati er en metode til at tage beslut­ninger ved hjælp af valgte re­præsentanter. I praksis indebærer det konkurrerende eliter, der strides om at besætte de attraktive positioner og få magt over beslutningerne Ved siden af valgdeltagelse bør befolkningen også deltage på andre måder Deltagelse = Valgdeltagelse Deltagelse er et mål i sig selv. Den virker ud­dannende og personligt udviklende på væl­gerne Deltagelsen er et middel til udvælgelse af politi­ske ledere Politisk lighed = lighed i adgang til at deltage og forsvare sine interesser Politisk lighed = lige og almindelig val­gret

6 Demokratimodeller

7 Demokrati og socioøkonomiske faktorer


Download ppt "Kapitel 2: Demokrati Demokrati (folkestyre) er blevet set både som en måde at tage beslutninger på og som en livsform. I Danmark tages disse beslutninger."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google